Gość Virgo_ Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Witam, mam taki problem... jade powiedzmy 40km/h.. wrzucam na "luz", puszczam sprzeglo ale silnik nie schodzi z obrotow (juz po nagrzaniu i wylaczniu sie ssania), dopiero gdy auto sie zatrzyma to obory spadaja do takich jak sa normalnie na jałowym.. moze ktos wie czym to jest spowodowane? bo wszyscy "magicy" w warsztatach zgaduja ale nikt nie wie... dodam tylko ze wszystkie przewody podcisnienia mam swiezo wymienione. z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodzu101 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Nie wiem czy to pomoże ale ja kiedyś w Mikrze miałem tak i było to spowodowane zaśniedziałą linką od gazu i jak ja przeczyściłem i naoliwiłem było później OK .Ale nie wiem jak bedzie u Ciebie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Nie wiem czy to pomoże ale ja kiedyś w Mikrze miałem tak i było to spowodowane zaśniedziałą linką od gazu i jak ja przeczyściłem i naoliwiłem było później OK .Ale nie wiem jak bedzie u Ciebie. pozdr ale jak stales i dodales gazu to powoli schodzil czy tak jak u mnie? bo to jest ze gdy auto sie toczy na luzie, np. z gorki... dodaje gazu i trzyma podwyzszone obroty dopoki samochod nie stanie.. jak juz sie zatrzyma to schodza... tak samo przy zmianie biegow... czy gdy stoje w korku, rusze, wrzucam na luz zeby sie dotoczyc a on ciegle ma podwyzszone obroty... do zatrzymania... wkurzajace. uz Ci pisałem na PW, że to może być przepustnica o czyszczenia. Pozdrawiam jutro jade do goscia zobaczymy co powie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Kolego napisz jeszcze czy w aucie masz instalację gazową? jeżeli masz to poprostu trzeba wyregulowac dawkę powietrza do mieszanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Kolego napisz jeszcze czy w aucie masz instalację gazową? jeżeli masz to poprostu trzeba wyregulowac dawkę powietrza do mieszanki Nie mam LPG i nigdy nie bylo. Cos mi syczy w okolicach gaźnika.. oj nie fajnie sie to zapowiada... [ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 23:36 ] Samochod uzdrowiony... Uszkodzony byl jakis zawor, ktory reguluje jakies podcisnienie :029: wiem ze to bardzo fachowa wypowiedz ale tyle zrozumialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.