Gość kriss1977 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 ile pala wasze maszynki , generalnie chodzi mi o 1.4 16 v - gaznik podcisnieniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 nie wiem co to gaźnik podciśniniowy ja mam sterowany elektronicznie i pali gazu tyle coś w podpisie musze wprowadzić nowe zapisy ale nie mam czasu jakoś ważne że na karteczce jest i czeka. Przy czym ja większość to w trasie jeżdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 1.6 gaźniczek elektroniczny miasto bez deptania-9,0-9,5 deptanko+korki 10,5-11 zima deptanko korki do 12.5 trsa ok. 120 km/h 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuler Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Jakie macie sposoby zeby sprawdzic spalanie? domyslam sie ze nikt jezdzi do zera .. wiec jedyna opcja sprawdzenia jaka znam to zalac do pelna, pojezdzic i dolac zeby sprawdzic ile spalil. macie jakies inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sokens Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Najlepszy sposób przejechać 100km podjechać na stacje i zalać Mój pali 95 miasto - 10 l. trasa okolo 110 km/h - 6 - 6,5 l. około 160 - ponad 10 l. LPG miasto - 12,5 l trasa okolo 110 km/h - 7,5 - 8 l. to wzszytko liczone na 15stkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 okazalo sie ze moj n14 92 rok 1.4 16 V z gaznikiem podcisnienowym ( nazwa w ksiazce ) pali na miescie ( co prawda krotkie odcinki ) 12,5 l na 100 km , czy to normalne. Prosze o rade jak ( i czy mozna ) to wyregulowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 wiadomo że jak jedziesz d opracy 2 km , stawiasz potem 2 km i tak ciągle to Ci spali sporo wiecej gdyż silniczek nawet sie nie nagrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sniper00 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 miasto na benzynce to 10l / 100km trasa na benzynce 6.7 l /100km gaz w mieście 12kg/100km w trasie 7.5kg/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stolarz1983 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 witam ja mam sunneg 91 1,4 16v gazik i mi pali okolo 11,5 gazu tylo ze mam rozwalony gaźnik bo caly czas ma wysokie obroty i mi strasznieskaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolec7 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 2,0D/1992r. średnia z ostatnich 5400 km 5,3l/100km w tym około 80% trasy przy prędkości raczej stałej 110km/h (zwalniam tylko wtedy, gdy na CB krzyczą o suszarce lub fotografie) pozostałe 20% to miasto, ale w godzinach wczesno porannych i późno wieczornych, więc przy prawie zerowych korkach; do tego paliwo za 2,70pln/l ON - więc to prawie tańsze od roweru Pozdrawiam. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A mi pali: miasto (wrocław) ale raczej dłuższe odcinki jazdy, korki czasem - ok 9 l lpg/100 km a trasa ok 90 km/h 7,3 l, natomiast trasa dynamiczniej - ok 8 l. Zaznaczę że zużycie znacznie spadło po niedawnej własnoręcznej wymianie membran w reduktorze - polecam - mały koszt, prosta robota prosta, a efekty świetne - mniejsze spalanie, lepsza praca silnika, stabilne obroty. Auto jeździ cały czas na lpg, łącznie z odpalaniem na zimno. Na benzynie nie sprawdzałem. Szkoda kasy zalać cały bak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sokens Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 z2maciek mógłbyś bardzoej naswietlic temat? jakie to koszta co trzeba i gdzie kupic no i jak sie do wymiany zabrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jeździ ktoś z wyśmiewanymi magnetyzerami?Koledze po 2 miechach używania Focus kombi 1,8 benzyna 2002 r. na trasie Wawa-Kraków spalanie spadło o 1,2 litra/100 km i twierdzi że oczywiście bez przesady ale praca silnika jest bardziej kulturalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 z2maciek mógłbyś bardzoej naswietlic temat? jakie to koszta co trzeba i gdzie kupic no i jak sie do wymiany zabrac Hejka Opis roboty ze zdjęciami znajdziesz pod adresem http://arbiter.pl/galeria/lovato-regeneracja. Membrany kupiłem na allegro za 55 zł. Zwróć uwagę żeby dobrać odpowiednie do Twojego typu reduktora i koniecznie oryginalne. Cała robota to jakieś 2,5 godzinki łącznie z montażem/demontażem reduktora z auta i odpowietrzaniem układu chłodzenia potem. Ostatni update: właśnie zatankowałem i zużycie paliwa, 100 % po mieście wyszło mi 8,8 lpg/100 km. Jazda raczej oszczędna. Oczywiście to wszystko przy ustawieniu mieszanki na lambda 1 i mocy na gazie takiej samej jak na benzynie. Dodam że jeszcze u siebie pod gaz przyspieszyłem nieco zapłon, na pewno to też wpływa na niskie zużycie paliwa. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sokens Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 dzieki bardzo za info a powiedz jeszcze ile wczesniej ci spalał i mniej wiecej ile palił Pb - z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 dzieki bardzo za info a powiedz jeszcze ile wczesniej ci spalał i mniej wiecej ile palił Pb - z góry dziekuje Na trasie podobnie. Natomiast w mieście spadło zużycie o ok 1 l/100 km. Ale nie w zużyciu największa korzyść, tylko w tym że teraz dużo fajniej auto chodzi - jest żywsze i bez względu na temp silnika ma zawsze takie same obroty na luzie. Na starych membranach póki się nie nagrzał miał 500 - 600 obr. Gdyby natomiast naregulować tak żeby w tym zakresie było ok, to z kolei po nagrzaniu miał 1200. Teraz lepiej też zapala na zimno na lpg (auto jeździ cały czas na lpg, benzynę włączam raz na 2 tyg, tak tylko na przeczyszczenie) Ile pali Pb - nie wiem, nigdy nie sprawdziłem, jakoś szkoda wpakować w benzynę tyle kasy - w końcu w zasadzie trzeba by dwa tankowania do pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Żaneta Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 a mój w mieście około 9l/100km, na trasie do 120/100km ok7-8l natomiast powyżej 120 to pali oj pali ok 13l Patrząc na wasze autka to mój niestety pali dużo ale wybaczam mu ma 14 lat i oprócz klocków hamulcowych i przegubów nic więcej prze 3 lata przy nim nie robiłam. Kochane moje autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeKaRy Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam. Mój Sunny 1,4 16zaw '91/92r pali 13 litrów benzyny 95 w ruchu miejskim. Na trasie tylko trochę mniej choć dokładnie nie wiem ile. Kupiłem go niedawno i chciałbym poprawić ten stan rzeczy(chodzi oczywiście o zmniejszenie spalania:)).Proszę o sugestie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 ja wymienilem swiece,byl czyszczony gaznik regulowane obroty a spalanie nadal 12,5 lna 100 km w miescie .Silnik 1,4 masakra.pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 w zaleznosci od sytuacji , ale raczej spokojnie , odcinki raczej krotkie .Zastanawiam sie da sie cos zrobic,myslalem o sondzie a gaznikowiec powiedzial mi ze ona steruje tylko takim urzadzonkiem ktore np podnosi obroty w momencie wl swiatel lub np dmuchawy.Tylko ze to silnik 1,4 czy to normalne ze tyle pije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 to zkad te przechwalki innych o niskim spalaniu w miescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dodo Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Mi na trasie palił tak jak widać w opisie 7,5l... było to przed zmianą dolotu i założeniem blosa, taraz jak dojeżdzam tylko do pracy wychodzi jakieś 11,6l/100km cykl mieszany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 mam takie pytanko,czy jezeli podlewaruje sie przod ( np wymiana kola) to czy jezeli jest luz to kolo powinno obracac sie leciutko tak jak to tylnie?Bo u mnie jest opor krecisie ale ciezkawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriss1977 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a jaka jest pojemnosc baku w n14 3 drzwiowym , czy u was lampka rezerwy zapala sie jak wskazowka jest nad dolna kreska czy ponizej , ile wynosi rezerwa.Wracajac do mojego spalania to czy naprawde uwazacie ze 12,5 w miescie to norma i nic sie nie zrobi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dodo Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ja mam tez podpisie prawie 11 ale 90% robie w miescie (6 km do pracy) i z powrotem Ja do pracy mam 50km w jedną strone z czego około 20km to można uznać za trasę ale dużo zależy od natęzenia ruchu... lub spowalniaczy( ludzie Lepera itp.) :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi