foorest1 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witam. Mam pytanko o sportowy filterek i gazik. Czy taki układ ma szanse na sukces? Nie chodzi mi o przyrost mocy co do filtra tylko o dzwięk jaki dzienki niemu wydobywa się z silniczka. Ma Maximke 97 usa 30 automat. Gazik niestety nie sekwęcja ale chyba z tych lepszych. No i jak ktoś wie jak to ma się do spalania. Jaki filtr najlepiej czy koniecznie z dolotem po od spodu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Oczywiscie ze najlepiej z dolotem zimnego powietrza. Masz dwa wyjscia albo wkladasz w puche sportowy wklad, albo zakladasz stozek. Najlepiej bybylo jakby JacaV6 sie wypowiedzial bo on mial jakas fajna sztuke zrobiona. Z tego co pamietam mial 2 filtry, jeden na benzynke a drugi na gaz. Byla bardzo zadowolony z tego rozwiazania. Ja sie dokladnie nie przygladalem bo nie mam gazu Jesli chodzi o firmy to chyba K&N ....ja mam u Siebie wklad gabkowy firmy Jamex i jestem tez bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Zakladaj blosa i to bedzie w Twoim przypadku najlepsze. Od razu furka zacznie inaczej jezdzic :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 dokladnie jak mowi dylson, albo zmien na sekwencje (koszt okolo 3k) albo BLOSa zapodaj i bedzie duzo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Albo ja nie umie czytac, bo zdawalo mi sie ze forestowi nie zalezy na przyroscie mocy tylko na dzwieku :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 No tak. Ale jeśli wsadze filterek w puszke to raczej nici ze zmiany dzwięku. A o to właśnie mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Musisz posluchac kiedys mojej bestii ..... jest taki jeden patent ...prawda Panie Dylson Powiem szczerze ze nie mialem okazji porownac pracy Maximy ze stozkiem i z moim wkladem.... wiec nie chce Cie wprowadzac w blad co bedzie dla Ciebie lepsze. Najlepiej bedzie zrobic w Borsku odsluch ....... wtedy moze i ja sie skusze na stozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Albo ja nie umie czytac, bo zdawalo mi sie ze forestowi nie zalezy na przyroscie mocy tylko na dzwieku :027: Calkiem dobrze sobie radzisz My proponujemy taki " łosz end goł " i moc i dzwiek bo chyba mocy nigdy za wiele? :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Ale wstawienie stozka do zwyklej instalki jest bardzo trudne. Bedzie problem z prawidlowym wyregulowaniem mieszanki i ze zdmuchiwaniem mieszanki. jest taki jeden patent ...prawda Panie Dylson Prawda. Troche druciarski, ale dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Zdradzicie mi jaki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Nie chodzi mi o przyrost mocy co do filtra tylko o dzwięk jaki dzienki niemu wydobywa się z silniczka. Niewiem jak masz to u siebie rozwiązane, zapewne masz zwążke w dolocie i to zabiera Ci sporo mocy, ja u siebie tą zwężke wywaliłem całkiem i zrobiłem bezpośredni "wtrysk" gazu bezpośrednio w kolektor dolotowy w miejscu gdzie była owa zwężka, no prawie w tym miejscu dolot mam dużo sktócony i zakonczony nawet sporym stożkiem KingDragon, pomiędzy przepływomierzem a stożkiem jest takie małe urządzonko które działa na podciśnienie podłączone do centralki zmiany z benzyny na gaz i jak jeździłem na gazie to przy przełączeniu na gaz zamykał sie dopływ powietrza przez stożek i ciągnął z takiego małego filterka do gazu ( od malucha ) Tak więc mówiąc krótko za przepływomierzem jest taki jak gdyby trójnik z klapką w środku a za nim stożek i pod nim pod kątem 90 stopni w dół filtr do gazu, wszystko hula na podciśnienie ale namieszałem hehe Ale wstawienie stozka do zwyklej instalki jest bardzo trudne. Bedzie problem z prawidlowym wyregulowaniem mieszanki i ze zdmuchiwaniem mieszanki. dokładnie tak, albo wyregulujesz na benzyne albo na gaz A jeżeli chodzi Ci o sam dźwięk to zrób tak jak ma Szalony i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Oooo Jaca chyba juz wszystko ladnie wyjasnil co do filterka Jacek !!!! Gdzies Ty sie ukrywal ? Ja juz myslalem ze pojechales do Tajlandiji z tymi mandarynkami i mi znac nie dales. A pamietasz ze mielismy tam na dziewczyny jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Wiesz Marcin, najlepiej to było by to zobaczyć jak to jest zamontowane w aucie, jak kolega foorest jest z okolic Wawy to chętnie udostępnie fure do looknięcia A do Tajlandji na dziewczynki to pewnie niebawem skoczymy, pougniatać mandaryny :diabel2: Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Chętnie bym zobaczył. Tylko jak byśmy się spotkali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Chętnie bym zobaczył. Tylko jak byśmy się spotkali ? Albo wpadniesz na spota stołecznego, np. dzisiaj albo nawiń na PW to sie jakoś ustawimy, może na jakiej kresce :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja mam taki filterek. Po zalozeniu gazu kichalo mu sie. Mial za duzo gazu, a kolektor ma maximce jest dosc duzy . Wywalilem te wszystkie ustrojstwa i wstawilem stozek K@ costam . Zostawilem tylko dolot zimnego powietrza. Teraz smiga az milo. A co do mocy, to jak 2.0 na gazie i kapciu 225/50 r17 smiga 200 to wcale nie jest chyba zle. Postaram sie dzis zrobic fotkę to zobaczycie i sami ocenicie. A dzwik jet naprawde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ja mam taki filterek. Po zalozeniu gazu kichalo mu sie. Mial za duzo gazu, a kolektor ma maximce jest dosc duzy . Wywalilem te wszystkie ustrojstwa i wstawilem stozek K@ costam . Zostawilem tylko dolot zimnego powietrza. Teraz smiga az milo. A co do mocy, to jak 2.0 na gazie i kapciu 225/50 r17 smiga 200 to wcale nie jest chyba zle. Postaram sie dzis zrobic fotkę to zobaczycie i sami ocenicie. A dzwik jet naprawde super Blisko masz do czestochowy wiec podskocz w wolnej chwili to Ci z Szalonym pokazemy ze sie mylisz :joke: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Z miłą chęcią moge kiedyś smykąć. A w czym się tak mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Teraz smiga az milo. A co do mocy, to jak 2.0 na gazie i kapciu 225/50 r17 smiga 200 to wcale nie jest chyba zle. O to smiganie chodzilo Oczywiscie to tylko zart. BTW Miales fotke zapodac i jakos jej nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0masz Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Impreza świateczna sie przedlużyla. Kolo czwartku dojde do siebie beda fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Impreza świateczna sie przedlużyla. Kolo czwartku dojde do siebie beda fotki Pozwole sobie dyskretnie zapytac, co piles w swieta, bo widze ze do czwartku nie dales rady dosjsc do siebie A my tu czekamy na zdjecia filterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Impreza świateczna sie przedlużyla. Kolo czwartku dojde do siebie beda fotki Pozwole sobie dyskretnie zapytac, co piles w swieta, bo widze ze do czwartku nie dales rady dosjsc do siebie A my tu czekamy na zdjecia filterka Pewnie Grey Goose'a :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi