Gość kakol Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Jak w temacie, czy aku od seicento 1,1 moge przelozyc do Sunnego 1,4 ?? Czy wszystko pasuje?? Czekam na podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ile ma Ah ?? pasować będzie pasował zapewne bo napięcie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 mi sie wydaje że ja mam 65 Ah i chyba nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polszad Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ja mam aku 55Ah i cyka nie wspomne że ten aku ma juz 8 lat ale jak narazie chodzi jak z gazem to mysle ze mozna i 65 oby nie nirzszy od 45-50 bo przy instalacji to troche pobiera pradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 No i przede wszystkim czy plus i minus pasuje. Bo kabli w Sunny nie naciągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 ak ktorys jest krotszy to można odwrocic aku Ale wtedy kable mogą się krzyżować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Akumulatroy maja prawie identyczne rozmiary, wiec ta uwaga jest bez sensu Bombelku ale sa takie ze maja plus tam gdzie inne maja minus i wtedy nic nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Akumulatroy maja prawie identyczne rozmiary, wiec ta uwaga jest bez sensu Bombelku ale sa takie ze maja plus tam gdzie inne maja minus i wtedy nic nie poradzisz. A odwrócenie aku? Chyba nie rozumiem problemu Prosze rozwiązać łamigłówke, jak załozyć kable do aku nie krzyżując ich :?: :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Prosze rozwiązać łamigłówke, jak załozyć kable do aku nie krzyżując ich To zależy od akumulatora. Bo jak mają wystające końcówki ponad obudowę to nie ma problemu, obracasz o 180* i gotowe. Gorzej jeżeli mają "kieszonki" na klemy i podłączenie we wgłębieniu to wtedy d*pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 A odwrócenie aku? Gdyby klemy bylo po srodku to by nie bylo problemu. A ze klemy sa na brzegu to problem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Prosze rozwiązać łamigłówke, jak załozyć kable do aku nie krzyżując ich :?: :diabel: A czemu jest to taki duży problem te skrzyżowane kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 aku to 45Ah firmy anoda bodajze apropo aku to ja mialem 3 lata aku w skodzie ktora trzebabylo chcechalc dlugo ze odpalila, pozniej gosc mial z 1 rok ktory raczej nieigdy nie zajrzal do aku ja mam 3 rok teraz w nysce ten aku i kreci i 2 rok na gazie i jest OK od czasu do czasu doleje wody destylowanej no i nigdy nie stoi dluzej jak dzien auto bylem na zbadaniu i wyszlo ze dosc zuzyty jest i na nastepna zime wskoczy juz raczej nowy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Ja mam w Micrze BOSCH Asia Silver 45Ah a w NX'ie CENTRA Futura 62Ah i z obydwu jestem bardzo zadowolony. A oprócz ułożenia klem najważniejszą kwestią jest pojemność akumulatora, który ma być założony. Najlepiej wybrać pojemność o ok.5Ah niższą od ładowania alternatora dzięki czemu akumulator będzie mocny i cały czas naładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Bo jak mają wystające końcówki ponad obudowę to nie ma problemu, obracasz o 180* i gotowe. O ile przewody są na tyle długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Akumulatroy maja prawie identyczne rozmiary, wiec ta uwaga jest bez sensu Jak ktorys jest krotszy to można odwrocic aku Uwierz mi że przećwiczyłem to zeszłej zimy. Nie da sie nic zrobić. Żadne naciąganie czy krzyżowanie kabli. Ogniwa muszą byc po odpowiedniej stronie tak jak producent zaplanował i już. No chyba że masz jakies dorobione przez siebie ale fabryczne są jakie sa i nic sie nie poradzi. Uwaga jak najbardziej na miejscu . Gdybym wiedział to wczesniej to nie musiałbym targac dwa razy aku do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi