Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Micra k10 sonda lambda

Guest janusztrzcinski
 Share

Recommended Posts

Guest janusztrzcinski

Mam pytanie do użytkowników k10? Mam Micre z 1987, czy jest u mnie zamontowana już sonda lambda?Silnik 1.0.Dzięki z góry.

A na czym polegał ten facelift .Mam micrusa właśnie z 89r bodajże z lipca ale nigdy nie interesowałem się sondą lambda czy w moim autku jest czy nie Chyba trzeba będzie się za nią rozejrzeć pod maską :)

z avatara wnioskuje ze twoja jest po fejslifcie ;] fejslift to inny gril, zderzaki, troche srodek i bardziej zaokraglona sylwetka no i wprowadzono elektronicznie sterowany gaznik, sterowany na podstawie odczytow z pomoca sondy lambda i czujnika w aparacie zaplonowym itp itp :)

Guest blazej
wprowadzono elektronicznie sterowany gaznik, sterowany na podstawie odczytow z pomoca sondy lambda i czujnika w aparacie zaplonowym itp itp

W silniku 1.0 tego nie wprowadzili...

silniczki 1,2 mają elektronicznie sterowany gazniczek a w 1,0 normalnie , sprzed faceliftu sadze ze tez tak było;]

jesli chodzi o ten facelift , to micry z przed miały grilla i lampy tak jak u mnie;]:P i kwadratowe zderzaki w srodku rozniły sie kolorystyka oczywiscie (kierownica miala inny kształt:P;]

nie, 1.2 sprzed liftu nie mialy elektronicznego zaplonu i sondy lambda, owszem w pewnym soptniu byly elektronicznie sterowane... ale bez lambdy,sklad mieszanki byl ustawiony na sztywno

Dzięki za info.Tylko teraz nie wiem czy mam się cieszyć że nie mam tej sondy czy też być zmartwiony :( .

zawsze to jeden element mniej do popsucia sie :) nie musisz sie martwic ze Ci "komp" zwariuje bo lambda padnie ;)

mozesz sie hohol cieszyc;]

prosty silniczek masz,kilogrm mniej podcisnien;]