Gość Karol_R Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Może ktoś z Was ma patent na podnoszące się przewody WN? Dodaje, że mam zakupione przewody z JC (kolor niebieski). Niestety sytuacja tego wymagała no i chcę jeszcze troche na nich pojeździć. Po przejechniu kilkudziesięciu kilometrów gdy zaglądam pod maskę dwa przewody są wypchane do góry (nie ma żadnych przedmuchow ze świec; świece prawidłowe). Próbowałem trochę kombinerkami ale sytuacja się nie poprawiła. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.[/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Właśnie to całe JC : Ciężko to będzie opisać Ale , ale spróbuj tą część z kapturkiem przytrzymać dociskając do dekla zaworów a pociągać delikatnie za sam przewód, wtedy jeżeli nie jest to na stałe ze sobą to "naddatek" przewodu powinieneś wyciągnąć na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Podobnie jak kolega wyżej część z kapturkiem przytrzymać dociskając do dekla zaworów , porządnie przyciśnij przewód, aż pstryknie końcówka przewodu na świecy i kapturek znajdzie sie w deklu zaworów. Jak masz za długie przewody (te które wchodzą po dekiel zaworów), to chyba nic nie zrobisz, bo jak będziesz próbował wyciągnąć przewód, uszkodzisz połączenie na przewodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peteros Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Kupiłeś badziewne przewody i musisz sobie radzić. Miałem tak samo w Janmorach. Pomogło lekkie ściśnięcie kombinerkami konektorów, które wchodzą na świece (z wyczuciem). Rok temu kupiłem kable NGK i problem w ogóle nie występuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel10 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Taki problem miałem z przewodami Boscha, podnosiły się wszystkie a poza tym padły po około 7 tys km, teraz kupiłem Janmory za 120 zł i jest gitara nic się nie podnosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Miałem u siebie to samo co kolega Karol_R i jedynym sposobem była wymiana tych badziewnych przewodów JC. Poza tym po ok.5000km przebiegu zaczęły mi przebijać i świecić się w nocy przez co samochód gubił zapłon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Taki problem miałem z przewodami Boscha, podnosiły się wszystkie a poza tym padły po około 7 tys km, teraz kupiłem Janmory za 120 zł i jest gitara nic się nie podnosi. u mnie przewody Boscha też padły po jakichś 8-9tys, oddałem je do reklamacji, Bosch mi je odesłał a po miesiącu znowu je oddałem :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas200sx Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 zmień przewody, na konkretne, wydasz więcej, ale bedziesz zadowolony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.