Gość Gringolo Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witam Mam dość dziwną awarię radia firmowego w almerze N16 z 2003 roku, wersja standard nie powiązana z nawigacją. Nagle podczas słuchania płyty zanikł głos we wszystkich głośnikach i tak pozostało do dzisiaj. Przy uruchamianiu radia po 2 sekundach słychać lekkie -ciche puknięcie/uderzenie w głośnikach (jakby sprzężenie) i to wszystko co radio z siebie wydaje. Poza tym wszystko działa tzn, płyta jest czytana, można przewijać, radio wyszukuje stacje i wyświetla RDS ale nie wydaje niestety dźwięków. Samochód stracił w grudniu gwarancję więc próbowałem naprawić radio poza ASO, pojechałem na ul. Kocórki w Gdańsku (ponoć najlepszy serwis audio w Trójmieście), tam powiedziano mi że radio ma powiązanie z komputerem i oni do tego się nie zabiorą. Zadzwoniłem więc do KJM we Wrzeszczu gdzie mnie już parę razy próbowali nieźle oszukać i powiedzieli że muszą wymontować radio i wysłać do producenta. Pewnie taka operacja będzie kosztowała więcej niż nowe radio. Czy ktoś z Was miał do czynienia z podobną sprawą i mógłbym podpowiedzieć co z tym fantem zrobić? Nie chciałbym wstawiać radia nie oryginalnego bo trzymam auto na ulicy i pewnie co tydzień musiałbym kupować nowe. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny pozdrawiam Konrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vazq Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 wyjęcie radia - poszukaj na forum - zadanie na 3 minuty prawdopodobnie masz uszkodzona koncowke mocy - wymiana ok. 150pln pamietaj o kodzie, zeby pozniej go wstukac po uruchomieniu radia Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringolo Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Wymontowałem radio ale i tak powiedzieli mi na Kocórki że nic z nim nie zrobią bo jest zakodowane. ASO kazało zrobić zdjęcie nalepce znamionowej radia i ponoć musza wysłać to do Węgier aby otrzymać kod odblokowujący ale to i tak nie zmienia faktu iż nie znam nikogo kto by się w Trójmieście podjął naprawy. Kogo byście polecili ? Wyprzedzając odpowiedź na Kubusia Puchatka też mi powiedzieli że się tym nie zajmą. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vazq Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 kod masz w gwarancji/instrukcji. jesli auto bylo kupione nowe to masz pewnie jeszcze takie dokumenty. jesli nie to w zaleznosci od serwisu beda chcieli za to od 0PLN do 150PLN spróbuj skoczyc na forum elektroda.pl i tam zadac pytanie o serwis w 3-city. powodzenia P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringolo Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Właśnie ani w instrukcji ani w książce gwarancyjnej nie ma kodu do radia. Nie ma też kodu do alarmu. Dzięki za info o elektordzie. pozdrawiam Konrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 jaką masz wersje auta Visia czy Acenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macki Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 u mnie kod (cztery cyfry) byl naklejony na okładkę książeczki gwarancyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.