Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Od pewnego czasu walczę z przednimi fotelami w mojej N16. Dotyczy to głównie fotela pasażera - skrzypienie i lużne oparcie. Samochód już kilkukrotnie stał w ASO i rzadnej poprawy nie widać. Moje pytanie jest następujace: Czy u którego z klubowiczów występuje podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o skrzypienie foteli to u mnie nic takiego nie ma miejsca :wink: . A co masz na myśli mówiąc ,,luźne oparcie''?. Jest niestabilne, chwieje się? Bo jak tak to u mnie też takiego czegoś nie ma. :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Łuźne oparcie - w czasie jazdy bez pasażera z boku oparcie stuka o trzpienie blokujące (mam wersje 3 drz.), parciem można ruszać do przodu i do tyłu - luz w granicach 3-4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 No niestety w samochodach trzy drzwiowych tak juz jest, chyba zawsze to oparcie lata.Długo starałem sie to zwalczyć ale jak dotąd mi sie nieudało.Inni znani mi użytkownicy 3-drzwiówek tez na to cierpią. Natomiast skrzypiał mi strasznie fotel kierowcy i też długo z tym walczyłem, rozebrałem nawet ten mechanizm od jego ustawień i nic. W końcu przez przypadek poruszyłem ta plastikową osłonka która jest z tyłu na końcach prowadnic i ...przestało.Ta osłonka sie troche wysunęła i skrzypiała o osłony na tym regulatorze. Wystarczył jeden ruch ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 To jak już o odgłosach teoretycznie martwej natury we wnętrzu Almerki mówimy, to coś mi grzechota w kierownicy Na drobnych dziurach albo jak po kostce brukowej jadę to słychać takie terkotanie właśnie z kierownicy. Czy czasem poduszka powietrzna nie otworzy mi się w drugą stronę? Da się jakoś w garażu zajrzeć do kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqva_99 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mam sunny 3 drzwiowe i fotele rzeczywiscie skrzypia, ale luzu mimo wieku (95r.) nie zauwazylem :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Mi tam nic nie skrzypi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 13 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 No niestety w samochodach trzy drzwiowych tak juz jest, chyba zawsze to oparcie lata.Długo starałem sie to zwalczyć ale jak dotąd mi sie nieudało.Inni znani mi użytkownicy 3-drzwiówek tez na to cierpią. Ponowna wizyta w serwisie potwierdziła twoje słowa. Ten typ tak ma i nic sie na to nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubi Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Wpadłem jakiś czas temu na pomysł żeby zamocować na tym przegubie fotela jakiś gumowy odbój albo cuś takiego...myśle że powinno pomóc(nadal bedzie latał ale nie bedzie tak tłukł) ale sam jeszcze tego nie zrobiłem bo nigdy nie pamiętam o tym w odpowiednim momencie. Może teraz jak temat został poruszony na forum wezmę sie za robote... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 13 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Ja się znowu zastanawiam czy nie raklamować foteli w ASO. Jeśli nie można tego naprawić, to jest to wada nie do usunięcia. Więc podlega wymianie na produkt bez wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Ja się znowu zastanawiam czy nie raklamować foteli w ASO. Jeśli nie można tego naprawić, to jest to wada nie do usunięcia. Więc podlega wymianie na produkt bez wad. Ja bym zareklamowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CarfanR Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Defekt foteli, które skrzypią od razu nasuwa mi na myśl nową LagunęII w której podobna wada (wyczytałem w AutoCentrum.pl w opiniach użytkowników) występuje notorycznie i niestety serwis nic nie może zrobić, a użytkownicy stwierdzą że należy się przyzwyczaić (brawo). Po co wymieniać na nowy skoro ten również będzie do bani? Tak więc po raz kolejny widzimy jak wpłynął na Almerę mariaż z Renault :cry: . Przy ewentualnej zmianie auta ciężko byłoby mi skłonić się w kierunku N16 - niestety. Pozdr :wink: , CarfanR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CarfanR Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Defekt foteli, które skrzypią od razu nasuwa mi na myśl nową LagunęII w której podobna wada (wyczytałem w AutoCentrum.pl w opiniach użytkowników) występuje notorycznie i niestety serwis nic nie może zrobić, a użytkownicy stwierdzą że należy się przyzwyczaić (brawo). Po co wymieniać na nowy skoro ten również będzie do bani? Tak więc po raz kolejny widzimy jak wpłynął na Almerę mariaż z Renault :cry: . Przy ewentualnej zmianie auta ciężko byłoby mi skłonić się w kierunku N16 - niestety. Pozdr :wink: , CarfanR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 coś mi się wydaje że to przypadłość 3drzwiowych wersji tylko!!! w 5d nic takiego nie występuje albo rzadko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel99 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 makabra jest z tymi fotelami! u mnie skrzypi, niezaleznie czy ktos na nim siedzi czy nie siedzi:( a to, że lata oparcie to najmniejszy problem, dużo gorsze są takie piski wydobywające się z siedzeń. Na razie walczę z tym zgłaśniając radio:( aha...piszczeć zaczęło jak się gwarancja skończyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert K. Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Hey ! W Toyocie Avensis, jak skrzypial fotel to w ramach gwary wymieniono zuzyte gabki i tapicerke. Wiec walczcie ! Pozdr Robert K. W 124 300CE N16 1.8 Smok W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 20 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Reklamacja złożona i czekam teraz na sygnał z ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulik Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Reklamacja złożona i czekam teraz na sygnał z ASO. Jak sprawa się skończyła ? Mnie przez te fotele też szlak trafia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 14 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Reklamacja złożona i czekam teraz na sygnał z ASO. Jak sprawa się skończyła ? Mnie przez te fotele też szlak trafia!!! Temat zakończył się pozytywnie. Po złożeniu reklamacji serwis zaprosił mnie do siebie jeszcze raz. Razem przez pół dnia szukaliśmy przyczyny. Przejechaliśmy chyba wszystkie dziurawe drogi w okolicy. No i udało sie. Tak naprawę to było totalna pierdoła. Piszczał zatrzask pasa przedniego - miejsce gdzie się go wpina. Wcisneli tam trochę silikonowego smaru i nastała cisza. Może u ciebie jest to samo :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi