nosek Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Witam, Otóż od dłuższego czasu słychać jakby z pod samochodu denerwujący świst/gwizd. Mechanik powiedział, że to pompa paliwa. Czy to "niebezpieczne"? Można z tym jeździć, czy raczej do wymiany? Spotkał się już ktoś z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Napisz chociaż jaki to samochód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Jeśli N16, to jeszcze w okresie gwarancyjnym ich trochę wymieniono na głośność. Niektóre padły całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rskorup1 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam, miałem podobny problem w nowym aucie Almera N16. :027: Po włączeniu stacyjki przez chwilę pompa wydawała dziwny buczący dzwięk (PODANIE PALIWA DO WTRYSKIWACZY) a po uruchomieniu silnika w sposób ciągły wydawała dziwny , dokuczliwy szmero-dzwiek. Samochód na gwarancji wiec pojechałem z nim do ASO. Pompę wymieniają bez problemów , (jeśli jest w ASO) to po 2 godzinach masz nową, cichą pompkę i możesz śmigać autkiem do woli.... Jednak jeśli nie masz już gwarancji TO MASZ PROBLEM. Rada Kup plytę AC/DC i słuchaj głośno lub wymień pompę na nową! Pozdrawiam, rskorup1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Rada Kup plytę AC/DC i słuchaj głośno lub wymień pompę na nową! Raczej nie mów czego ma słuchać, bo to grozi radykalną zmianą tematu tego wątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosek Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 N16 Po gwarancji. Czyli wymiana :> Ma ktoś namiar na jakiś tańszy zamiennik? Opłaca się szukać rozbitka? W aso cena pompki to kosmos :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Ja proponuje zajrzeź tu a każdy mechanik ci to zrobi i nie za takie kosmiczne ceny jak aso http://moto.allegro.pl/search.php?string=a...0&country=1 Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Przerabiałem już ten temat . W aso , choć mam kolegę tam pracującego , powiedzieli że te pompy tak mają i po pewnym czasie zaczynają buczeć i sporo wymieniali na gwarancji ,Ja nie chcąc ryzykować że w naj mniej oczekiwanym momęcie , pompa stanie dęba , a wybierałem się z rodzinką na wczasy zanabyłem na allegro samom pompke bez obudowy , pływaka itp bo nie wiadomo co się trafi w używkach . Kupiłem od tego człowieka http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2415535 nówke sztuke , tylko najlepiej zadzwonić do nich i podać do jakiego auta ,silnika i rok produkcji . Ja zapłaciłem chyba około 150 pln z przesyłką , a wymienić wymieniłem sobie sam . Zaznaczam że jest troszeczkę zabawy przy tym ale jak masz troszkę pojęcia to dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 powiedzieli że te pompy tak mają i po pewnym czasie zaczynają buczeć i sporo wymieniali na gwarancji No właśnie.W mojej padła dopiero teraz.Oryginalna to Bosch 0580 313 043.Pan z Bosch Polska powiedział ,że o tym numerze nie dostane bo to było na 1 montaż.Jako cześć wymienna ma to numer 0580 313 173.Oba te numery są odpowiednie dla OEM 17040 5M300.Koszt w serwisie ok 1500pln. :kosci: Jak ktoś będzie musiał wymieniać to proponuje najpierw odczytać numer z oryginalnej w samochodzie i dopiero szukać następnej.Nissan w N16 stosował 4 typy pomp paliwa. :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazylia Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Właśnie mechanik powiedział, że u mnie też pompa paliwa się kończy.Almera N16 Czasami buczy dziwnie a czasami jest ok. Pytanie czy jak kupie na aledrogo pompę od diesla to będzie pasować do benzyny 1,8? Czy to są te samę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi