Gość Pancin_007 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 witam wlsnie bede sie przymierzal do zrobienia zderzaka i progow do mojej 100 ,wymyslilem ciekawy patent jak sie komus spopdoba to zaden problem by zrobic forme i 2 laminacik:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 wymyslilem ciekawy patent jak sie komus spopdoba to zaden problem by zrobic forme i 2 laminacik A zrobisz taką formę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 zrobie odlew i jak sie kmus spodoba to zaden broblem zrobic z niego forme...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 No to działaj. Czekamy na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 rowniez jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raflo Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 no ciekawe co z tego wyjdzie forma jest dobra bo jak pęknie( a o to nietudno ) to zawsze można taniej dorobić niż kupować np na allegro za 350 czekamy na foty poadro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 tez bede sledzic temat bo napewno bylbym zainteresowany jakims ciekawym zderzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy_czarny Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Pancin_007 jak z tym zderzaczkiem jestem ciekaw efektow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja się obawiam, że pomysł mógł upaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankowski1987 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 ja też był bym zainteresowany jakimś ładnym zderzakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 pomysl nie upadl poprostu troche malo cvzasu ostatnio mam...;(wiecie studia...a p[ozatym mialem ostatnio troszke inna pilniejsza robote w mojej nysce jak wymiana filtra na pompie wtryskowej amorkow i przegwintowywanie szpil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 wymiana filtra na pompie wtryskowej amorkow Zapomniałeś urzyć przecinka czy masz jakiś wtrysk czegoś do amorków :?: Jakoś dziwnie mi się to czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 no tak zgodze sie przecinki;Pa czemu dziwnie to ja niewiem...;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 pancin jak skonczysz daj znac + jakies foty. kiedy mozna sie spodziewac rezultatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 od poniedzialku zaczynam ale nasdtepnego wiecie sesja...;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 wlasnie - jakie sa koszty wykonania formy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 hm koszty?:Ppare litrow zywicy najdrozsza epoksydowa ale wlasnie takiej trzeba uzyc no i najtansza mata moze byc...do formy w sam raz sie nadaje...moj pomysl jest w sumie dosc nie drogi choc moze troche czasochlonny .Zalatwilem juz sobie styropian ekstrudowany grubosci 10 cm wiec bedzie w czym obrabiac:P (ten twardzsy taki zielonkawy)na wykonanie podstawy pluga no i normalna 2 ktora jest dosc elastyczna...2 styro wyginamy w ksztalt zderzaka oczywiscie wczesniej odtluszczamy benzynka...i przyklejamy powoli dociagajac go do zderzaka punktowo gunem na goracy klej<szybko twardnieje>swoj zderzak obkleilem od tej lini w dol ktora jest miedzy swiatlami.nadkola zrobilem na prosto uzywajac pianki i na dole lapiac wczesniej wycietym i sklejomym z 3 warstw styropianu ekstrudowanego plugiem .wycinami wlocik w miare podtrzeb i wlasnej fantazji dokladamy pianki tu i tam oczywiscie lepiej jak sie wczesniej przygotuje jakis szkic bedzie latwiej...szlifijemy papierami od grubszego to coraz drobniejszego nadajac pozadany ksztalt.oczywiscie wczesniej nalezy obkleic blotniki klosze i rant maski tasma malarska.pasta do butow smarujemy ppozostala czesc zderzaka czyli w moim przypadku gore i przystepujemy do wykonania formy.zderzaczek dzielimy kreseczka na 2 czesci (polowki)w tym miejsci bedzie laczenie formy <latwiej wyjac odlew...kurde pisac mi sie niechce ale jak ktos zainteresowany i ma troszke wyobrazni to wie jak to wyglada reszte dopisze jak zdjecia zapodam z moich prac ale to w nastepnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 No to czekamy z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ambitne podejście i to mi się podoba nawet jeśli coś nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NISSIO100 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 NA ALEGRO JAKIŚ KOLEŚ DORABIA I SPRZEDAJE. JAK SZUKAŁEM TO MIAŁ ŚWIETNIE WYKONANE DO FORDA PROBE, I ZA NIEZŁĄ KASKE! MUSISZ SIE PRZYCZAIĆ I NAMIERZYĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Pancin_007, jak tam prace? juz zakonczone ? daj jakis znak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 pomysl nie upadl tylko ...malo czasu jakos ostatnio ale juz sa efekty nowe progi +dokladki na progi i przygotowanie zderzaka,osd swojego pomyslu troche odbiegam i dokladam 2 zderzak zamiast robienia odlewu jutro gielda wiec napewno jakis wytargam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daweorn Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 NA ALEGRO JAKIŚ KOLEŚ DORABIA I SPRZEDAJE. JAK SZUKAŁEM TO MIAŁ ŚWIETNIE WYKONANE DO FORDA PROBE, I ZA NIEZŁĄ KASKE! MUSISZ SIE PRZYCZAIĆ I NAMIERZYĆ! Wyłącz capsa bo ledwo się to czyta. Teraz aktualnie jest na allegro spojler dolny.. wcześniej był komplet tył+przód z listwami na progi. Jak myślicie, dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 fotka mojego zderzaka w fazie szpachlowania http://s94.photobucket.com/albums/l117/Tha...ekzdezaczek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 fajnie ze cos takiego robisz ale to not my style... ja z kolei poluje teraz na dawce duszy dla mojego zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi