Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] Nie świeci się zegar w liczniku

Guest tom_ek
 Share

Recommended Posts

Guest tom_ek

Witam,

W P11 pod obrotomierzem nie wyświetla mi się zegar. Jest podświetlenie na pomarańczowo lecz nic się nie wyświetla. Licznik kilometrów działa OK.

Czy to któryś z bezpieczników padł i który? :(

pozdrawiam.

• 4 weeks later...

ja mam podobny, chociaz odwrotny problem , zegar sie wyswietla, jednak w nocy sie nie podswietla, tak samo (chociaz nie wiem czy jest) podswietlenie przycisku od św. awaryjnych i podgrz. szyby i chyba przelacznikow od otwierania szyb

wszystkie bezpieczniki dobre, aczkolwiek nie moglem znalezc odpowiadajacyh konkretnie za to

to ja sie dopisuję z podświetleniem wyświetlacza licznika kilometrów - nie działa,

reszta wporządku.

Czy to wymaga ingerencji w płytkę wskaźników ?

Guest dewiant23

Pewnie popaliły się żaróweczki od podświetlenia, ja po zakupie zmieniałem dwie od podświetlenia obrotomierza, a ostatnio od podświetlenia przełączników w konsoli środkowej, wytrzymały 2 tygodnie i znów ciemno :(

• 2 years later...

Żarówki są dostępne w każdym sklepie motoryzacyjnym, no może nie w każdym ale ja jakoś nie miałem problemu ze znalezieniem. Co do braku wyświetlania się wartości na liczniku to już całkiem inna sprawa, może być problem z jakimś bezpiecznikiem, samym licznikiem, lub luty na płytce licznika są popękane. Trzeba sprawdzać po kolei od wersji najtańszej do najdroższej.

Pozdrawiam

Guest primap11malbork

Nie to miałem na myśli mówiąc "kłopoty z dostępem" (teraz najtrudniejszy to jest dostęp do tych zadrukowanych papierków o nieładnym zapachu;) - mnie dołuje fakt pt. "co trzeba rozebrać, żeby się tam dostać...."

:shiftyninja:

Guest kyniu1985

Mam podobny problem,otóz swieci mi sie podswietlenie zegarka na pomaranczowo ale nic sie niewyswietla.Czy moze mi ktos wytlumaczyc co jest nietak.Moje auto to WP11 98rok 2.0 16v 96kw motor.Odkad go kupilem dziala wlasnie tylko podswietlenie.