Gość janus Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Proszę o poradę: mam uszkodzony bendix i chcę go wymienić samodzielnie, nie wiem jednak czy to bardzo skomplikowane przedsięwzięcie, czy przeciętny użytkownik "słoneczka" może dać sobie radę. Ktoś z Was być może już to robił i ma wiedzę na temat stopnia trudności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja powiem Ci tyle, że mechanicy odsyłają do elektromechaników a oni robią to w 2 godziny i bynajmniej wtedy wszystko działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 robota prosta żadnych komplikacji tam niema rozrusznik jak kazdy inny jezeli masz troche pojecia to sprawa jest banalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janus Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Usterka została usunięta, właściwie rozrusznik został rozebrany i wyczyszczony - efekt piorunujący : rozrusznik działa b. cicho i sprawnie. Koszt naprawy 20zł. Dla wszystkich nowicjuszy posiadających sunny'91 N14: dostęp do rozrusznika jest od góry auta a nie od spodu - tak jak to ja wyczytałem na jednym z forum. Rozrusznik jest umocowany dwoma śrubami "14". Należy odkręcić również przewód napięciowy który dochodzi z akumulatora. Jest trochę dłubaniny, szczególnie przy odkręcaniu śruby mocującej rozrusznik, tej która jest niewidoczna, ale można sobie poradzić. Życzę powodzenia i samozaparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 no wyjecie rozrusznika w n14 to bajka, ja mam rozrusznik nie z bezposrednim napedem czyli walek wirnika od razu napedza kolo zamachowe tylko jest ten uklad przekladni jakos planetarny sie to nazywa czy jakos tak i zeby wymienic bendix czego akurat nie robilem jest troche wiecej dlubaniny niz w zwyklym tradycyjnym rozrusziku ktore rowniez byly stosowane w n14 z tego co dobrze pamietam pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.