Gość maciej78 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 w mojej mikrze w lewym reflektorze wymieniłem już cztery żarówki ( od października 2006r, przejechałem w tym czasie 20tys/km). Cały czas pada mi tylko żarówka lewego reflektora i tylko włókno świateł mijania. Żarówki kupuję nowe. O co w tym chodzi ??? Na elektryce wogóle się nie znam, może mam jakieś spięcie ??? Cała reszta elektryki działa ok. Proszę o podpowiedzi co to może być (chyba, że to przypadek ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 maciej78 sprawdź kostkę przy żarówce. Może to ona powoduje gdzieś spięcie etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 maciej78 sprawdź kostkę przy żarówce. Może to ona powoduje gdzieś spięcie etc. tylko jak montuje nową żarówę i podpinam kostkę to nie ma żadnego problemu. co może być zepsute w kostce tzn. na co mam zwrócić uwagę. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Sprawdź czy wtyczka nie jest nadpalona, lekko przytopiona etc. jak wyglądają kable. Wyczyść całą WD40 może jest zawilgocona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Cały czas pada mi tylko żarówka lewego reflektora i tylko włókno świateł mijania. Pozostałe światła mijania masz w porządku (tylne też)? Bo to raczej wygląda na przepięcie (zwiększone napięcie) niż spięcie (jakoś nie widzę powodu, dla którego zwracie mogłoby dawać większy prąd na żarówkę, ale może i może...). Przeczyść też przy okazji pozostałe kostki od świateł (z tyłu też ).Sprawdź też bezpieczniki od świateł, czy nie są za duże włożone, w końcu bezpieczniki są tańsze od żarówek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 sęk w tym, że wszystkie inne światełka działają bez zarzutu. bezpiecznik sprawdziłem i jest zgodny z instrukcją. kostkę przeczyszczę jutro - może to coś pomoże. dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Cały czas pada mi tylko żarówka lewego reflektora i tylko włókno świateł mijania.Czy po wyjęciu "spalonej" żarówki sprawdziłeś ją?Miałem podobny przypadek i okazało się,że żarówka była OK. kostki też, tylko przewód od kostki przy lampie się nadłamał i to ok. 5cm od samej kostki. Przy wymianie żarówki ruszałem tym przewodem(bo trzeba wypiąć kostkę) i robił się styk - lampa działała do następnej dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 odświeżam temat, bo u mnie jest analogiczny przypadek, żarówka ta dwuwłóknista (stop i światła) tylna lewa przepala mi się dość często ( 3 żarówka w ciągu 2 tygodni) i wszystkie po przepaleniu były białe i do tego miały dziurę w szkle:(, to chyba jakieś duże napięcie dostała, albo może na gorącą żarówkę kapła woda?, no nie mam pojecia ;( Problem dotyczy tylko tej jednej żarówki wszystko inne świeci , jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gazelek Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Polej lampe silnym strumieniem wody a nastepnie sprawdz, czy w srodku nie ma wilgoci. Zobacz, czy nie ma jakiegos eweidentnego miejsca, ktorym woda by sie mogla dostawac. Posprawdzaj pozniej kostki (przy kazdej zarowce od swiatel mijania) i kable - pod katem upalen, ukruszen etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot9314 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 hmm mam podobny problem w swojej primerce tylko chodzi o żarówkę światła stopu jak coś już zrobię dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi