Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Przestroga dla osób chcących kupować PZ JANMOR

Guest symek
 Share

Recommended Posts

Guest symek

Witam

Dałem się skusić niską ceną i nabyłem przewody zapłonowe firmy JANMOR. Kabelki kupiłem na stronie producenta, wysyłkę dostałem gratis wiec cały koszt wyniósł mnie 99zł. Paczka przyszła, zadowolony pognałem wymieniać przewody. Na pierwszy rzut oka wyglądają fajnie, ale po zamontowaniu okazało się, że przewody mają takie przebicia, że lepiej ich nie dotykać…  Wysłałem maila do JANMORA, że chce je zareklamować. Otrzymałem odpowiedź, aby im wysłać przewodziki (dobrze, że zostawiłem sobie stare bo inaczej autko by stało tydzień :/) Zobaczymy jak będzie z nowymi, które mi wyślą, ale już mi się to nie podoba…

To trochę dziwne. Ja od ponad roku jeżdżę na niebieskich janmorach i nie mam żadnych problemów. Cobcio też nie wyrażał się o nich źle.

Guest greg76

u mnie przy zdejmowaniu kabli przy wymianie swiec urwal sie przewod z jednej fajki a potem fajka sie polamala i kawalki posypaly sie wokol gniazda swiecy :D teraz sie smieje ale mialem problem z wydostaniem tego szajsu. w sobote wjechaly org NGK z Australii :diabel:

mówicie o janmorach mi przewody boscha zaczęły przebijać po kilku tysiącach km, w nocy jak otworzyło się maskę to niezła była dyskoteka :kosci: oddałem je do reklamacji i dupki odesłali mi je z powrotem twierdząc, ze w przewody są ok a wina leży po stronie cewki, squrwiele jeb@%$ :fuckyou2:

Guest johny_fellow

To samo jest z przeowdami JC, po 6tkm i ok.3 miesiącach wylądowały na śmietniku.

Teraz bujam się na NIPPARTS'ach i jest OK ale tak czy siak zmienię je na NGK albo BERU.

Guest mrówka 27

Gdybym miał wymieniać to na NGK, powiem szczerze że gdy jęździłem kilka lat temu takim autem jak Espero to wiązki wymieniałem średnio 3 razy do roku , gdy założyłem NGK problem zniknął. Kosztowały wtedy krocie.... jakieś 200zl, ale się opłacało :)

mam sentechi od 3 miesięcy, zrobiłem ponad 5 tyś km i nie narzekam, autko pali odrazu i nic sie nie dzieje.jestem zadowolony z nich.

Guest Gotrek

Co ile km powinno się wymieniać pz? Ostatnio wymieniłem u siebie wsyzstkie świece na oryginalne NGK bo 2 już się przepalały i były mokre. Czy polecacie w związku z tym od razu wymianę kabli?

Guest MiMio

Jakieś 3 miesiące temu założyłem do Micry nowe świece NGK i przewody JANMOR (niebieskie) i póki co jest OK.

Wybrałem je z oferty sklepu, bo..... były jako jedne z tańszych i były silikonowe (niby lepsze :D )

A co wy polecacie, jakie marki??

P.S. Rok temu zmieniałem w Mondeo przewody fabryczne Motorcraft na zamiennik AD, sprawowały się dobrze, ale jakość AD w stosunku do Motorcraftu - duża. AD - cieńsze, mniej elastyczne i ogolnie jakieś gów...e. Ale działały ...

Guest hermoll

sam przewod janmora jest ok bo jest sprowadzany, ale zlozenie jest do d*py, mi pare razy wyszedl przewod a spinka zostala na swiecy w koncu sie wkurw... i zalozylem spowrotem te co byly jakies japonskie nei pamietam nazwy i nie ma zadnej roznicy, a janmory woze w bagazniku na zapas

pozdr

Guest Adi1979

Miałem to samo z niebieskimi janmorami, zalożylem i nie pojeździłem za długo bo mi przewody wywalało. Naszczęście w sklepie przyjeli mi je z powrotem:)

• 2 weeks later...

Z janmorami to troche głupia sprawa, bo powiem wam, że ta firma ma niezłe doświadczenie w produkcji zapłonówek.

Kiedyś po założeniu LPG jak zaczołem mieć problemy próbowałem kilku (miałem dostęp za friko do różnych) Próbowałem kilku marek, w tym Janmorów -

Nie mam o nich złego zdania, ale nie zdały u mnie egzaminu. Dopiero znajomy, znajomego polecił mi gośćia który robi kable! Za przewody zapłaciłem 80zł. Dałem stare na wzór - odebrałem nowe - problem z przerywaniem zniknoł, zrobiłem już na nich 40tyś. Widać polak potrafi ;-)

Guest EnDrIu WAWA
Słyszałem o firmie SENTECH wiele pozytywnych opinii , szczególnie polecane do gazu.
to prawda jezdza u nas w almerze i sa oki :)