Gość madmatt Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Hej! Jak zresetowac komputer w micra k11 '96? Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje i opis. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 odlacasz akumulator najpier odlaczasz minus potem plus, i se tak auto niech stoi parenascie minut, niektorzy mowia ze 15 a niektorzy i nawet godzine nie wiem po co, potem podlaczasz aku, wlaczasz silnik i czekasz az sie zagrzeje i wkoncu wlaczy wentylator wtedy komp sie ustawia itd itp i tyle, wielu tez mowi ze mozna jedzic odrazu ze sie tam sam ustwia w czasie jazdy ale ja jestem zwolennikiem odlacz zalcz i czekaj do wlaczenia wentylatora, tyle pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Najpierw pojeździj trochę samochodem, żeby się silnik rozgrzał. Zdejmij tylko jedną klemę z akumulatora (ja zawsze zdejmowałem plus), odczekaj 20min. załóż klemę spowrotem, odpal silnik i poczekaj do pierwszego włączenia się wentylatora. W tym momencie komp silnika ustawi się na najlepsze zapamiętane ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja tam nie wiem czemu ale ponoc sie odlacza ujemny najpierw, a w odwrotnej kolejnosci jak podlaczamy aku czyli najpierw zakladamy + a potem - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nie ma znaczenia który najpierw (w końcu tak naprawdę to prąd płynie i tak od - do +, bo ładunek przenoszą przecież elektrony). Ważne, aby przy odłączaniu nie zewrzeć przypadkiem (lub specjalnie :diabel2: ) + i - na akumulatorze (ani podłączonych klem). Ja zawsze odłączam + i zaplątuję gdzieś między plastikowe rury dolotu powietrza, tak dla dodatkowego bezpieczeństwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jeśli pierwszy odpinasz + to dodatkowo uważaj by nim nie zewrzeć do karoserii, bo się przyspawasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał79 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja resetowałem już kilka razy, ale nie zauważyłem żadnej różnicy. Pozdrowionka i smacznego jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jeśli pierwszy odpinasz + to dodatkowo uważaj by nim nie zewrzeć do karoserii, bo się przyspawaszNiby jakim cudem? Przecierz to co mam w ręku (ten odpięty kabel) nie jest podłączony do akumulatora, tylko akurat do masy (poprzez całą elektronikę w samochodzie...). Gdyby był podpięty do akumulatora, to rozumiem, ale tak jak miałoby to zadziałać?Ja resetowałem już kilka razy, ale nie zauważyłem żadnej różnicy.Ja też kilka razy resetowałem i widziałem pewne różnice, gorzej natomiast z ich uzależnieniem od takiego czy innego resetu (ale pewnie nie pamiętam...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja dopiero dowiedziałem się żeby zrobić dobre ustawienia to trzeba poczekać aż wentylator wlączy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mir23 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 podobno najszybszy sposób zresetowania kompa to odłączenie plusa od akumulatora i naciśnięcie STOP, wtedy nie trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi