Gość artjur Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Witam! Na początku chciałbym wszystkich pozdrowić, na forum po raz pierwszy i od razu konkretne pytanie. Mam zamiar wymienić silnik jak w temacie 1,4 na 1,6 czy jest to możliwe bez wymiany komputera i skrzyni biegów. Jak się orientuję to silniki są identyczne. Chyba że się mylę, może ktoś robił taki zabieg i może się wypowiedzieć ta ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam raz jeszcze wszystkich SANECZKARZY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artjur Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nie, nie chodzi mi o zwiększenie mocy. Mam do roboty rozrząd i znalazłem silnik z pewnego źródła z dużo mniejszym przebiegiem niż mój, za niewielkie pieniądze. I tak sobie pomyślałem że przy okazji wymiana na 1,6 byłaby nawet ciekawa. Podejrzewam że w moim SłONECZKU był kręcony przebieg i chyba ma dużo większy niż wskazuje liczydło. Zapytam się gościa jak wyglądała by sprawa z komputerem. A mój stary zawsze można by było spieniężyć i troszkę kaski by się zwróciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wydaje mi sie ze nie trzeba zmieniac skrzyni, a co za tym idze polosi. Goago(sorki jak nick przekrecilem)ma chyba wlasnie u siebe skrzynke od 1.4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 motory przekładaj na pewniaka... Ze swojego 1,4 będziesz musiał kołozamachowe wraz ze sprzegłem i rozrusznikiem coby podpasowało do skrzyni wszytko. Co do sterownika to są minimalne zmiany w mapach paliwa i zapłonu, powinno to wysztko poprawnie banglać na kompletnej elektronice (osprzęcie) z 1,4 różnice są o "piczy włos" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja też uważam że mozesz śmiało wrzucać ten silniczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artjur Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dzięki WIELKIE za odpowiedzi. Dziś rano rozmawiałem jeszcze z tym gościem od silnika, zapewniał mnie że komputer będzie pasował, ale jak chcę to może mi dać ten od GA16 a ja mu zostawię mój od GA14. Tak że, jak silnik obejrzę już tak dokładnie i okaże się że jest w dużo lepszym stanie od mojego to wymieniam na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.