Gość macias-1981 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Jesli ktos wie niech mi podpowie co zrobić? Prawa strona świeci mi niżej i wyregulowałem jak tylko bylo mozna do góry i mimo to świeci jeszcze ciut za nisko.Co teraz? Jest jakis inny sposób na podniesienie świateł??? :-k :-k :-k :-k :-k :-k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 może masz urwany jakiś uchwyt mocujący lampę i dlatego lampa świeci poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Sprubuj dorownac lewy do prawego a pozniej wszystko to razem podniesc do gory takim fajnym pokretlem pomiedzy fotelami. Do regulacji reflektorow sluza dwa pokretla: jednym regulujesz wysokosc a drugim skupienie wiazki swiatla. Jezeli to nic nie pomoze to po wewnetrznej stronie kazdego reflektoru u dolu jest uchwyt mocujacy, wystarczy zalozyc zwykla podkladke pomiedzy plastikowym mocowaniem a blacha i caly reflektor troche podniesie sie do gory. U siebie tak zrobilem i udalo mi sie ustawic odpowiednia wiazke swiatla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość so.mar Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 Jak juz Panowie piszecie po podajcie proszę które to są dokładnie śruby do regulacji świateł w P10. Póki co znalazłem tylko śrube przystosowaną pod płaskiśrubokręt albo kluczy 8 mm ale za bardzo nie widzę żeby to coś dawało. Pokręciłem w jena stronę , potem w drugą ale jakichś rewelacyjnych ruchów nie widać. Pomocy bo ciemno robi sie coraz wczesniej a ja jutro jade 800 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysno Opublikowano 9 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2005 Sprubuj dorownac lewy do prawego a pozniej wszystko to razem podniesc do gory takim fajnym pokretlem pomiedzy fotelami. Do regulacji reflektorow sluza dwa pokretla: jednym regulujesz wysokosc a drugim skupienie wiazki swiatla. J ja mam tylko jedno pokrętło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Sprubuj dorownac lewy do prawego a pozniej wszystko to razem podniesc do gory takim fajnym pokretlem pomiedzy fotelami. Do regulacji reflektorow sluza dwa pokretla: jednym regulujesz wysokosc a drugim skupienie wiazki swiatla. tego drugiego do regulacji wiązki światła u mnie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 spróbuj poruszać żarówką czy nie rusza ci się cały odblask. Jeśli się rusza to prawdopodobnie wypadła kulka trzymająca odblask w silowniku. Naprawia sie to prostu, tylko trzeba rece nagimnastykowac. Siłownik odkrecasz 3ma śrubkami (gwiazdka) i siłownik masz w ręku. Jak odpadnie bezwładnie to problem rozwiązany. Wykręcasz śrube z klosza zapinasz na siłownik i ostrożnie wkręcasz. U mnie tak było, że nie mogłem opuścić świateł. Póżniej sie okazało, że ja sobie kręce i kręce, a odblask jest bezwładny i ma mnie gdzieś. Oczywiście to jest tylko sugestia aby to sprawdzic, no i oczywiscie jesli masz sterowanie elektryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.