Gość marekr Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 w mojej almerze 1,8 16 v benzyna nie ma kata i ciągle zaświeca się czek - czy wsadzenie zamiast 2 sondy emulatora lpg pomoże? proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 taki O2 SIM ..Zakupisz i poklopocie... http://www.o2simulator.com/mediac/400_0/me...o2simbottom.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 a jesli np. mam instalacje gazowa i walnieta sonde (na benzynie wariuje) to da rade przepiąć emulator sondy lpg, tak zeby pracowala tez na benzynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 mehrer dobre pytanie. Tez czekam na odpowiedz. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Nie sądźcie że mędrkuję ale: mówimy o układzie silnik benzynowy z dwoma sondami lambda. Pierwsza regulacyjna przed katem a druga kontrolna za katem. Zwykle jak wywali się kat (ja też to przerabiałem) to pluje się druga sonda kontrolna że są niedopalone składniki paliwa. Jak się posiada instalację gazową to w takich instalkach montują emulator drugiej sondy lambda i to urządzenie powoduje ze odczyt napięciowy z sondy jest linią prostą. Oszukuje się drugą sondę. W pytaniu nie ma która sonda jest walnięta. Gdyby podpiąć emulator do pierwszej to nie będzie regulować składu mieszanki na zasilaniu. Da się tylko po co. W przypadku gdy czek świeci się na benzynie a walnięta jest druga sonda albo chcesz aby wskazania drugiej na benzynie nie powodowały alarmu,jest sens i możliwość przełączenia emulatora tak zeby działał też na benzynie. Ja miałem to tak zrobione jakiś czas , zanim nie rozwiązałem problemu kata , który się zatkał a 2500 zł to za dużo zeby wyrzucać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ja odpadam z tematu bo nie zauwazylem ze kolega mehrer jezdzi Almerka z silnikiem 1,6 i faktycznie ma chyba 2 sondy. Ja mam jedna i padnieta dlatego sie podkleilem. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 oj, to ja tez odpadam, chyba zalozymy osobny Dżodżo, bo ja mam p10 z jedna sonda w sr20 :> pytalem sie dzisiaj gazownika, mowil ze nie mozna, aczkolwiek podsunal mi pomysl, aby sonda nie mieszala w wiekszym stopniu - mozna ja odlaczyc i czasami efekty sa pozytywne (dzisiaj sprawdze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Heh w poprzedniej odpowiedzi zle napisalem, bo chodzilo mi o kolege marekr i to ze on wlasnie ma 2 sondy i Almerke. Mehrer ja mam padnieta sonde i instalacje gazowa przerobiona w tej chwili na tzw. srube wiec jak jezdze na gazie to sonda nie jest mi do nieczego potrzebna. Na benzynie go tylko odpalam i przejezdzam jak jest zimny aby sie zagrzal i wtedy na gaz przelaczam wiec to nie jest duzo jedzenia na benzynie wiec chyba po prostu dam sobie z tym spokoj. Fakt, ze nie lubie jak mam cos nie teges w samochodzie (lubie miec zrobione wszystko na cacy) i sonde wymienie wtedy jak bede mial kase z ktora nie bede mial co zrobic, bo niestety sonda nie jest tania jesli chodzi o moja biedna studencka kieszen POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 fakt, 300zł drogą nie samo nie chodzi i dlatego czymś ja zamierzam zamienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 no to sprawa się wyjaśniła , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 W I szej generacji sonda jest niepotrzebna - wcale sie nią nie przejmuję i P10 ka śmiga bez sondy już pięć lat. Niestety - na benzynie są przepały jak cholera, ale nie po to jest gaz, by jeździć na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi