Gość bartek_almera Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Sorki 125 Wiesz co ze wschodu oleju bym nie chcial!!! Ale ze wschodu pewnie bylyby napisy po rosyjsku?? Na stacji Shell maja beczki ale nie na shell helix ultra diesel. Czy Ty kupilbys olej online? Ja boje sie ze to moga byc podrobki, ale przyznaje kompletnie sie nie znam. Jezeli to sa podrobki to szkoda silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bart47 Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Troszkę nie na temat ale co mi tam. Widzę, że bartki lubią almerki. Właśnie sobie sprowadziłem almerkę 2,2 rocznik 2001. Z uwagą przeczytałem powyższe posty bo czeka mnie wymiana oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_almera Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Bart47 witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raban1 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ile mam wlać oleju do almery 2,2 TDI z 2001 roku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 temat przerabiany użyj funkcji szukaj :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 lej shell power 10W/40 wchodzi 5.2 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 w zaleznosci od wersji wchodzi od 5.2 do 5.7, polecam Shela, valwolina i castrola oczywiscie 10w/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ramonelli Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a co myslicie o mobilu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a co myslicie o mobilu??? Witaj Zajrzyj tutaj : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=28039 Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Powtarzam się, sorry. Dla dociekliwych i cierpliwych: www.proksy.pl/pub/oleje.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Powtarzam się, sorry. Dla dociekliwych i cierpliwych: www.proksy.pl/pub/oleje.pdf Było, dużo wcześniej i nie tylko to. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=25134 A "Mobil" i "Mobil1" to zdecydowanie nie to samo. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GRANIT Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ja leje 5w/40 shell i jak na razie jest ok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ramonelli Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 moge tylko powiedziec dzieki, a jednoczesnie "o cholera zalalem mobila" :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frodman Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ja wlałem ostatnio (mam almerke od 2 mies-N16 2.2 Ditd 2000r.) Elf 5W-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 tym co leja olej 5W... grtuluje i tylko patrzec jak łańcuchy bedziecie wymieniac... nie miałem nigdy n16 2.2tddi która by innym olejem jak 10w..była zalana słyszałem jedna po elfi i mobilu 5w40.. 150k km i łancuch walił jak oszałały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Panowie kurde temat oleju już chyba czwarty raz jest tematem dajcie spokój poszukajcie sobie na forum. a już nie mówię o oleju Mobile 1 wszystko się możecie już dowiedzieć !!! [ Dodano: Pon 09 Kwi, 2007 23:22 ] Ale fakt 5W do diselka zły strasznie zły pomysł nie polecam błędu powtarzać tym co wlali tylko 10W/40 Shell lub castrol !!!! A kto wam doradził 5W ?? czy sami wpadliście na ten pomysł. Jak mechanik to radze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frodman Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 A co jest nie tak z tym olejem? Z tego co widziałem ma lepszy zakres temperatur od 10W-40 (taki olej był poprzednio w silniku też elf). Silnik ma zalałem tym olejem jak miał 75000. Teraz ma po dwóch mies.77.500. N16 2.2 DI. Że nie wspomnę o tym że kosztuje kupę kasy. A na pomysł po troszę sam (taka informacja jest w instrukcji obsługi almery którą dostałęm w salonie za 30 zł)a po troszę mechanik zaglądając do tabeli tak powiedział(poniżej 100 000 5w, póżniej bardziej gęsty) Cholera już sam nie pamiętam czy to przypadkiem nie był 5w-30 Link do oleju: http://www.elf.com.pl/produkty/osobowe/silniki/silniki.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 nissan zaleca 10w... - taki wystarczy!!! 5w jest za rzadki i szybciej sie napinacze-łańcuch itd padają - ja znam to z doświadczenia - nie potrafie ci tago wytłumaczyć fachowo - tak juz jest z nissanowskimi silnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frodman Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Luzik. Za 10 mies wymienię na 10W-40. Jaka firma ma najbardziej smakujący 2.2 DI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mecenas. Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a silniki Renault w Nyskach ? w dci jest pasek a nie łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ramonelli Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 w dci jest pasek a nie łańcuch Jestes pewny? jesli tak to jutro jade zmienic lancuch na pasek bo mnie chyba oszukali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 ramonelli, masz silnik dci z 2001 roku? hmmm. ja mam z 12.2001 i wtedy takich nie robili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TINO 2,2Di Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 dci wyszło w 2003roku zabacz co masz na obudowie ,chociaż mamy już te czasy że silnik jest częścią zamienną w 2001 roku na 100% były Di w N16 i TDI w V10 jest to silnik z seri YD22 napewno łańcuch co do oleju to ja mam np.castrola magnatec diesel 10w40 taki leją w odessy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 chwilunia, V10 i N16 maja takie same silniki i sa to silniku YD22DDT. silniki TDI sa glownie w samochodach VAG, te silnika sa zasilane w paliwo poprzez pompowtryskiwacze czego w Nissanach nie ma. reasumujac nie mozesz miec Tino z TDI no chyba, ze zafundowales sobie jakis gruby przeszczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TINO 2,2Di Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 oki na deklu mam to samo co ty Di określiłem że TDI bo chodzi mi o to że V10 ma intercoler,a z reszta w dowodzie i w przeglądzie mam wbite tdi,a co do tego co w samochodach VAG to też tak nie do końca bo są TDI bez pompowtryskiwaczy w VW masz TDI 130KM I 150 KM NA POMPOWTRYSKIWACZACH a podstawa 90KMi stuparo konne to są zwykłe TDI do tej pory produkowane zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi