Gość BIKO Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Witam. Jest to mój pierwszy post na Waszym forum. Stoję przed problemem kupna nissana primery P12. Mam pytanie odnośnie róznicy między silnikami 1,9, a 2,2 litra. Oczywiście podstawowe różnice znam, ale czy te silniki różnią się jakoś konstrukcją? Obydwa modele mają wtrysk common rail? Co doradzacie? Który wybrać? Z góry dziękuję za odpowiedź i wierzcie mi przeglądałem to forum dość dokładnie i nie znalazłem odpowiedzi na te pytania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam. Kliknij TOO To taka trochę konkurencja dla nissanklub.pl :diabel2: (przede wszystkim ilością zaworów na cylinder, więc i ilością wałków, więc raczej konstrukcje różne) Pozdrawiam - Piotrek PS. I częściej zaprzęgaj OKULARY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 o jaki rocznik P12 chodzi bo silniki 2,2 byly dwa jeden do 2003 mial 126km a drugi od 2003 138km z tego co wiem to jest to konstrukcja japońska tyle tylko ze w pierwszym 126km jest pompa Boscha a ten drugi to common rail. 1,9 to jest silnik renówki 120km ale w sumie chwalony na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BIKO Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Wyjaśniło mi się w pełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sofaboss Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 A ja jak sie zastanawiałem jaki silnik do primerki wybrać to mi znajomy powiedział odrazu zebymk nie rał tego z silnikiem od renówki. Poradził mi mocniejszego 2.2 i się długo nie zastanawiałem, a teraz zadowolonym posiadaczem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BIKO Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 I też tak zrobię.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość puchatek2000 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ja też wybrałem 2.2 i jestem zadowolony 139KM 2003 1.9 to silnik z renówki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.