Gość Czarnomag Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 czy ktoś orientuje sie czy da sie takowy zaszczepic w setce? kiedys slyszalem ze daje taki gaznik ciekawe mozliwosci i czy taka przerobka ciagnie za soba duzo zmian w samochodzie. oo nawet jest na allegro jakas aukcja z takowymi http://www.allegro.pl/item183591584_wyczyn...eber_solex.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Quattro Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 @#$%&, czemu nie mam kasy teraz? Wzialbym je do 132 :/ zabawy jest duzo... bym powiedzial wrecz ze za duzo.... a juz napweno albo nowy kolektor wydechowy na customie, albo flansza... (swoja droga jestem ciekaw czy ssacy od Fiatowskiego DOHC wymagalby tak duzych modyfikacji przy nakladaniu na glowice :> ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=dellorto looknij tutaj,będziesz wiedział jakie miałem problemy i przyjemność z jazdy...dodaj do tego zużycie paliwa na poziomie 25 litróow...ps,bez profesionalnego strojenia na takich modach się nie da jeździć [ Dodano: Sro 11 Kwi, 2007 06:23 ] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=dellorto a to jeszcze dodatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ale przyjemnosc z jazdy pewnie bardzo duza. jak myslisz lukas czy ktoś w moim miescie Szczecinie podjal by sie takiego strojenia i moda i czy zrobilby to na poziomie? aha czy pozniej ci to spalanie 25l spadlo do jakis mniejszych wartosci po strojeniu. ile taki mod moze kosztowac przypuszczalnie (wycena). z gory dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 kwestia strojenia polecam fachowców od wyczynowych motocykli-tak aby mieli wakuometry,do strojenia,kolejna sprawa to zużycie paliwa zależy głównie od sposobu jazdy mój był bardzo ostry zmiany biegów ok 7500-8000obrotów polecam ci webery bądź dellorto[ja miałlem dhla 40],niestety u mnie nie było to dobrze zestrojone-choć kumple twierzą że jak na gaźnikachg mało pali to poprostu nie będzie jeździł....z tym się trzeba pogodzić koszty-gaźniki w dobrym stanie to min 700-1000złoty[tańsze to poprostu złom do regeneracji],musisz wyspawać kolektor ssący[najlepiej dłlugi tak min 20 cm-a najlepiej zainwestuj w tzw barany][200-700zł],następnie filtry powietrza najlepiej 4 małe stożki[200-300 zł],proponuję też później dobrać odpowiednie wałki rozrządu-doprężyć głowice,przestroić kąty wałków rozrządu zadbaj teżo mocną pompę paliwa-seryjna nie wystarczy raczej,a i samo strojenie od 200 do 500zł]--nie wiem jaki masz silnik,ale jeśli 1.6 to zainwestuj w 2.0 na wielopunkcie-wyjdzie taniej,ekonomiczniej,a szlaki już są z takim modem przetarte,bo montaż gaźnikóow to droga przez mękę[aczkolwiekpotencjał wolnossaka na gaźnikach to ok 15% -30% mocy więcej[przy tych modach co podałlem] u mnie wyszło ok 15% więcej niż na monowtrysku[za to moment do d...]powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 dzieki lukas za wyczerpujaca odpowiedz. jechalem z pracy strasznie podekscytowany zamiarem kupna tego. jendka jak mowisz to mi sie odechcialo. to juz chyba lepiej kupic s13, wyjdzie taniej... i ekonomiczniej. wielkie thx :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.