Gość maniek129 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam wszystkich, ile wentylatorów powinna mieć primerka 2,0 diesel, 96 r. chodzi mi o chłodnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam. Wg danych z książki 2 wentylatory. Pierwszy załącza się w temperaturze ok. 88 C drugi przy 100 C. I odpowiednio wyłączenia wentylatorów po schłodzeniu w odwrotnej kolejności 98 C i 83 C. Źródło tych informacji: "Obsługa i naprawa nissan primera" Wydawnictwo AUTO. Mniemam, że masz na myśli P10. Zresztą w P11 też są dwa wentylatory; bynajmniej ja mam :> . Mam nadzieję, że..... ech lepiej ugryzę się w język (w palce) Pozdrawiam - Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Dzięki, tak chodzi o p 10 i mam jeden wentylator. Czy moge przez to przegrzać silnik?? nawet sie nie włancza, dopiero jak długo chodzi na wolnych obrotach to sie włączy. A gdzie może być czujnik do wentylatorów, pytam bo co dopiero kupiłem primerke i jestem zielony. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ja mam P10 2,0 Diesel i tez mam jeden. Drugi jest tylko wtedy jak jest klimatyzacja w samochodzie. Nie martw sie jak temperatura nie sakcze za wysoko na wskazniku to spokojnie jezdzij. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Drugi jest tylko wtedy jak jest klimatyzacja w samochodzie A ja mam dwa wiatraki i nie mam klimatyzacji. Co więcej u mnie nie jest tak jak pisze kolega Piektor Wg danych z książki 2 wentylatory. Pierwszy załącza się w temperaturze ok. 88 C drugi przy 100 CPrzy około 88 C włączają się oba, ale chodzą na niskich obrotach, dopiero przy ponad 100 C. łapią drugi bieg i kręcą się bardzo szybko.Czujnik temperatury do sterowania tymi wentylatorami mam wkręcony z prawej strony chłodnicy na samym dole. Jest trójprzewodowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Dzięki za podpowiedzi, jestem troche spokojniejszy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.