Gość walut Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 witam, może koś pomoże lub podpowie. Fachmani rozkładają ręce. Przy przełączeniu podczas jazdy na wolnych obrotach z gazu na benzynę auto gaśnie. Po zgaszeniu silnika na gazie , a zwykle tak się robi ,zimnego silnika nie można uruchomić. Jak w wiekszości instalek to automat i powinien zapalać na benzynie. Przełączenie na benzynę jest mozliwe bez zgaśnięcia motoru tylko jak dodam gazu do 3500 a i tak w momencie przełączenia ma poważne zachwianie i prawie gaśnie. Jak uda się podczas jazdy przełączyć go na benzynę ipotem zgaszę to nie ma kłopotu z zapalaniem. Pozdrowienia [ Dodano: Nie 15 Kwi, 2007 13:46 ] aaaa auto n16 1.8 2001 instalka typ igs wielopunkt wtrysk (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cichociemny30 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ja też miałem podobną sytuację kiedys w starym autku - passacie - musiałem wówczas kupić tzw zestaw naprawczy do miksera - problem znikł. A może warto odpalać na gazie ja tak mam, tak robie i tylko raz na jakiś czas, przespaceruje się moim autkiem na benzynie nic się nie dzieje ale pamiętaj - BENZYNA MUSI ZAWSZE BYĆ W BAKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 moja instalka nie przewiduje odpalania na gazie. niestety. i problem pozostaje dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie wiem czy coś pomogę, ale w instalce II generacji jest emulator wtrysków, którym można regulować coś, co pozwala na płynniejsze przełączanie z LPG na benz i odwrotnie. Aaaa, sprawdzałeś jak się zachowuje na benzynie, może pompa nie wydala, albo filtr paliwa zapchany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas200sx Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 a jaką masz instalcję w tym aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Jeśli masz problem po przełączeniu z gazu na benzynę przy wtrysku gazu i problem z odpaleniem na benzynie to może być kłopot z podawaniem paliwa - zapchany filtr paliwa lub umierająca pompa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.