DADA Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 WITAM WSZYSTKICH :one: CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ, CZY MOŻNA WYMIENIĆ CZRWONĄ DIODĘ IMOBILAJZERA NA NIEBIESKĄ. JEŻELI TAK TO JAK WYJĄĆ TEN "KWADRACIK" NA PODSZYBIU W KTÓRYM DIAODA JEST ZAMONYOWANA. PRIMERA 1,6 16V 94R. P10 ZA SUGESTIE ZGÓRY DZIĘKI:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polszad Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 jak morzesz zrobic zjecie tego montarzu tej diody jak nie to opisz gdzie dokladnie sie znajduje ta dioda cz jest montowana w osobnym kwadracie czy w desce oryginalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam. Nie KRZYCZ (wyłącz caps -a). W jakim aucie ? W moim (opis poniżej) podważyłem śrubokrętem i wyszła, dioda jest w oprawce z zatrzaskami - wystarczy je palcami ścisnąć i wypchnąć. Co dalej to nie wiem, bo nie musiałem jej wymieniać (zmieniać). Niebieska za bardzo daje po oczkach :diabel2: Pozdrawiam - Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Nie KRZYCZ (wyłącz caps -a). Dzięki za uwagę. (zboczenie zawodowe) :zly: [ Dodano: Pon 16 Kwi, 2007 12:57 ] W jakim aucie ? PRIMERA 1,6 16V 94R. P10 [ Dodano: Pon 16 Kwi, 2007 13:02 ] Niebieska za bardzo daje po oczkach Myślisz, że za bardzo będzie się żucać w oczy? No bo w czasie jazdy to i tak rybaka bo się diudka wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 :027: .................... napewno będzie lepiej jeżdzić jak sie wymieni diodę na niebieską, no i mocy trochę przybędzie, spadnie zużycie paliwa... nie rozumiem po co zmieniać? chyba, że czerwona zdechła, a niebieska jest tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Na ogol wszystkie klapki sa na zatrzaski i tak jak poradzil kolega bez problemu wyjda Mozna wymienic diode na niebieska to nie boli, trzeba tylko zwrocic uwage na biegunowosc (dioda to polprzewodnik co "puszcza" prąd w jednym kierunku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Myślisz, że za bardzo będzie się żucać w oczy? No bo w czasie jazdy to i tak rybaka bo się diudka wyłącza. No cóż oczywiście, że w czasie jazdy nie przeszkadza ale na parkingu w nocy dużo więcej zwraca na siebie uwagę niż czerwona, co może wywołać skutek "wandaliczny". Im co mniej rzuca w oczy tym bezpieczniej - nie ? W P11 kontrolka immo też jest w podszybiu po stronie kierowcy ... W sumie kiedyś zastanawiałem się nad jej zasłanianiem skoro i tak mam drugą w konsoli środkowej od alarmu, ale skoro tam jest to niech będzie taka jaka jest. Ale to tylko takie moje spostrzeżenia Pozdrawiam - Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 nie rozumiem po co zmieniać? Chciałem trochę zindywidualizować swoje autko, żeby się trochę różniło od fabrycznych. Dzięki za słuszne spostrzeżenia. Pozdrawiam - Dada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 No cóż oczywiście, że w czasie jazdy nie przeszkadza ale na parkingu w nocy dużo więcej zwraca na siebie uwagę niż czerwona, co może wywołać skutek "wandaliczny". Im co mniej rzuca w oczy tym bezpieczniej - nie ?Popieram kolege,komus moze to przeszkadzac ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pool Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Z wyjęciem nie ma problemu jak już nadmienili koledzy w kwadraciku po jednej stronie jest wciecie w które pasuje płaski śrubokręt u mnie wyszło bez problemu tylko kabelki ( u mnie) krótkie są i może być problem z wymianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomles Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 jeszcze dochodzi napięcie przy którym dioda świeci z tego co pamiętam to niedieskie diody potrzebują go trochę więcej niż czerwone. Sprawdź czy świeci zanim wszystko złorzysz i daj znać czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DADA Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 jeszcze dochodzi napięcie przy którym dioda świeci Diudka potrzebuje 4,5v. Jeżeli zapodasz jej nieco mniej prądu najwyżej będzie ciemniej świecić. (co było by wskazane) Ja sobie zmieniłem i jak koledzy wcześniej słusznie zauważyli "daje po oczach".W garażu w nocy mam łunę. Dzisiaj spowrotem przerabiam na czerwoną, albo pokąbinuję z rezystorami by obniżyć napięcie żeby świeciła ciemniej. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi