Gość Iwo Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Czy ktoś z klubowiczów posiada ten model ( 136 KM )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 robi sie ciekawie, coraz wiecej tych modeli pojawia sie na forum :] wiem tylko, ze almera2003 posiada [prawie] ten silnik bo nie TDI a dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwo Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Prawie stanowi wielką różnicę a ja chciałabym wiedzieć coś więcej na temat tego konkretnego modelu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 w nissanie nie ma tdi jest dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera2003 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Racja-jest tylko dci. Mam takie autko i jestem bardzo zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwo Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 W karcie pojazdu i w d.rej jest TDI. Wiem, że silniki tdi są nissanowskie a dci renaulta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera2003 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 :zdziw: pierwsze słysze! Mam nissana od bardzo niedawna więc jestem usprawiedliwiony . Myślałem że w 2003 składali almery już tylko w Anglii. Jak się jeżdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 to masz blednie wpisane, w almerach nie ma silnikow tdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek74 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Czy ktoś z klubowiczów posiada ten model ( 136 KM )? Jestem szczęśliwym posiadaczem takiej almerki z 6-tką skrzynią od 3 tygodni jest zaje fajna. Poprzednio jeździłem N15 1,4 B+LPG 98r (obecnie do sprzedania, jakby ktoś pytał) Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 A ile taka dci spali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Romann Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 ja mam od miesiaca i jestem bardzo zadowolony. 2.2 dci ale silnik nissana bo na łańcuchu (renault 2.2 dci ma pasek). Spalanie 6l trasa ( 120 - 160 km/h) miasto 7l. spalanie. aaajjjj bo każdy pisze co innego. Poprostu to jest 2.2 dci na łańcuchu 136 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariuszt Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam O ile mnie forum-wiedza nie myli to te starsze 2.2 byly DI a nowsze DCI od renault. Ja mam DI ale w dowodzie wpisane DTI albo TDI, zreszta sam wpisywalem, w koncu jak turbina jest to niech bedzie widoczna Troche mnie ten silniczek zaskoczyl, niemilo, bo jest troche mulasty jak na 110KM, poczytalem troche na forum, posprawdzalem jakies elementy jakie zalecali sprawdzic i nie wiele sie doszukalem. Moze na piatkowym zjezdzie ktos sie przejedzie moja Alma i cos powie wiecej:) Nie mierzylem jeszcze mu ile ma do 100ki, moze kurcze nie mam sie czym martwic:) Pozdro Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ile czasu potrzebujesz :?: na 3 biegu 60-100 (u mnie 5,9s) na 4 biegu 70-110 (u mnie 9,90s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariuszt Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Jak zmierze to napisze, narazie jazda po miescie w korkach uniemozliwia mi raczej zbadanie Ale jak trafi mi sie okazja to postaram sie pomierzyc. Pozdro Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 O ile mnie forum-wiedza nie myli to te starsze 2.2 byly DI a nowsze DCI od renault Te silniki roznia sie rodzajem zasilania. Di maja pompe, a dci pompowtryski. Oba to silniki nissana oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nie pompowtryski a pompę wysokociśnieniową z elektromagnetycznymi wtryskiwaczami ( tak dla sprostowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ile czasu potrzebujesz :?:na 3 biegu 60-100 (u mnie 5,9s) na 4 biegu 70-110 (u mnie 9,90s) Zmierzyłem P11.144 QG16DE na 3 biegu 60-100 8s na 4 biegu 70-110 11,5 na trójce 7s N15 GA14DE na 3 biegu 60-100 9s na 4 biegu 70-110 13,5s na trójce 8s nie czarujmy ten diesel w N16 jest powolny i mało rozwojowy jak na 2,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Fakt, szału nie ma (wolałbym jakieś dCI albo TDi) , ale jeździ się nie najgorzej. Inna sprawa że 1380kg w Almerze to dosyć sporo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 malin_f1 N15 GA14DE na 3 biegu 60-100 9s na 4 biegu 70-110 13,5s na trójce 8s te dane tycza sie twojej "podrasowanej" almerki?? czy jakiejś innej sztuki?? jeśli twojej to teraz łatwo będzie sprawdzić czy moja ma 75 konikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 mojej i wcale nie jest podrasowana zwykły mod za 10zł :diabel2: swoją drogą to pomiary stoperem ale robiłem kilka razy pomiar więc powinno być ok dodam tylko że pomiary z pełnym bakiem a na pokładzie 90kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi