andihaj Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Kolego z mojej obserwacji wyszło tak, że: "żydek" zapala się dopiero gdy wskazówka zejdzie za czerwone pole!!! I wtedy można jeszcze spokojnie zrobić ok.50 kilometrów... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyzios Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 z tego co sie orientuje to od momentu gdy zapali sie kontrolka poziomu paliwa to masz około 80do100km. drogi przed sobą. z tego co sie orientuje to od momentu gdy zapali sie kontrolka poziomu paliwa to masz około 80do100km. drogi przed sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffaello77 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Świeżo po zakupie autka Primera kombi 2.0 2000r, 132000km Rezerwa zapaliła się gdy komp pokazywał 40 km, przejechałem 25 km komp zaczął wskazywać kreski- zatankowałem i z uwagi na awarię pistoletu (nie odbił) wlałem po sam tkz błotnik-przelało się ;)i ku mojemu zdziwieniu weszło 51 l. Kolejne zdziwienie jak spalanie wyszło mi 7.9 literków w cyklu mieszanym także chyba nie jest tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vengosh Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 U mnie chyba pływak nie do końca sprawnie działa:P bo zalewając równo 6 litrów przy pierwszych piknięciach rezerwy przekracza pierwsza białą kreskę. I co najśmieszniejsze, przejechałem na tych 6 litrach ponad 103 km i na razie rezerwa nie pika. Silnik 2.0TD i ponad 50km z tego zrobione po mieście. Styl jazdy - emerycki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grog Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 u mnie rezerwa ma 10L i to by sie zgadzalo bo robie na niej ok 100km co przy spalaniu 9.5L/100km dawaloby taki wynik ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczur1 Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Panowie, moze to glupie ale ja staram sie tankowac w momecie kiedy zapali mi sie rezerwa nie zaoszczedze a i tak musze zatankowac , po prostu staram sie tak obliczyc trase zeby sie nie stresowac ze jade na rezerwie bo to jednak stes ile to sie jeszcze przejedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 u mnie jak kompuer pokazal zero km zasiego to weszlo mi tylko 54,5 litry paliwa, tankowalem za granica, jazda byla po trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vengosh Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Postanowilem sprawdzić to ponownie u siebie. Przy paleniu sie rezerwy - powiedzmy po jakichś 10 km od zauważenia tego pomarańczowego żydka pojechałem na stację. Weszło 47,17 L. Auto to WP11.144 2.0 TD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 U mnie w p11 2.0td zawsze jadę na stacje gdy zaświeci się kontrolka na stałe i zawsze pod sam korek wchodzi 48l. ,w większości 2.0 td tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO74 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zawsze po zapaleniu rezerwy mam 8 litrów w baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 u mnie wczoraj zapaliła się po raz pierwszy odkąd mam auto. nie zapalała się nawet na moment przy włączaniu zapłonu (gdzieś czytałem że tak powinna) i myślałem że najnormalniej w świecie żarówka jest spalona. zapaliła się jak wskazówka zeszła pod ostatnią czerwoną kreskę i pod korek weszło 51literków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO74 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 u mnie wczoraj zapaliła się po raz pierwszy odkąd mam auto. nie zapalała się nawet na moment przy włączaniu zapłonu (gdzieś czytałem że tak powinna) i myślałem że najnormalniej w świecie żarówka jest spalona. zapaliła się jak wskazówka zeszła pod ostatnią czerwoną kreskę i pod korek weszło 51literków. U mnie przy włączaniu zapłonu też się nie zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg5227 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) Witam, ja mam taki problem, że powinno być minimum 50 km, a u mnie rezerwa zapaliła się i pokazało 35 km. Coś.chyba mam nie tak Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Greg5227 Dodanie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi