Gość Albin Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Mastersowi udało się zachipować Toyotę 2,2 d4d D-cat 177KM czyli silnik sterowany Kompem denso - takim samym jak Nissan 2,2dci i 2,5dci- silniki montowane w Pathfinderze,Navarze, x-trailu, primerze, almerze. http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=42713 P.S mam nadzieję ,że nie jest to box :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 ze serii "177" nie trzyma to wiedzialem od dawna ale ze p. Marek na szybko potrafi zrobic taki program to pelen szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Piekny wynik. Mnie tylko ciagle zastanawia, czemu Toyoty z 2.2 maja 164KM w serii i mozna je ponad 200KM dłubać, a moja Primera ma 2.2 Di i ma 126 w serii i na stronie Marka jest, ze na 155 ja dłubnie. Czym sie te silnik az tak bardzo różnią? Może dałoby się zrobić jakis swap elementów silnika z Toyoty do Primery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 podzespoly wiecej nie wydadza a o przekladaniu gratow to raczej zapomnij [ Dodano: Pią 20 Kwi, 2007 19:10 ] juz mialem sie poddac ale bylem pewien ze Albin juz poruszal podobny temat http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic...&highlight= grejt sakcessss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 ja tam kupuje TDi może skode zostawie to na początku maja będzie miała ok 160KM :one: tylko troche gratów trzeba wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 ja chyba jako 2giego w rodzinie kupie klekota VAG na pompowtryskach i zawirusuje. bedzie na codzien dla moje pani i na trase w taniosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 tanio tanio zapier...lam i srednią na 1100km mam 6,4-tyle kom pokazuje ale pewnie z 7jest tylko że muli na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 w zeszly roku jadac na mecz do Hanoweru darlem w 4 duzych chlopa oktawia 105 ps 150-180 komp pokazywal glownie 6.2 bajka :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Co do różnic w układzie zasilania między toyotą i p12 126KM mogę się wypowiedzieć: toyota ma najnowszy system comon rail oparty na piezoelektrycznych wtruskiwaczach a primera w pierwszym wypuście jedynie CR 2 generacji, ale to i tak poprawa w stosunku do n-16 2000-2002 gdzie nawet common rail 1 generacji nie było tylko pompa wtryskowa.Jak życie pokazuje im wydajniejszy wtrysk tym większe moce idzie uzyskiwać - do momentu jak turbo wyrabia. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 A czy wiesz moze jakie wieksze wydajniejsze wtryski i od czego mozna zalozyc do P12?? Ewentualnie piszesz na streetracing o pompie z 2,5. Jakie ona ma oznaczenie i czy do diesla P12 da sie ja wlozyc? Kurcze troche sie przyzwyczailem do auta i cos szybszego by sie przydalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Pompa od 2,5 Di nie pasuje bo to układ bez common rail a ty masz common rail bosch.Wtryski nie wiem od czego podejdą bo nowsze p12 , t30 itp miały wtrysk denso.Moszę pomyśleć a jak wymyślę to dam znać.Napewno zbadaj ile masz teraz KM/nm bo może wystarczy wgrać dobry/lepszy program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi