Gość z_pawel Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam, mam dziwny obiaw swoim samochodzie a mianowicie podczas hamowania wyczuwam dziwne pulsowanie pedału hamulca - podobne wrażenie jak podczas hamowania z ABS tylko wielokrotnie mniej wyczuwalny. Czy ktoś z was miał podobny problem i może wie gdzie gdzie leży przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 moze masz krzywe tarcze i dlatego tak sie dzieje. musiales wjechac w kaluze jak hamulce a wlasciwie tarcze byly rozgzrane i je wygielo. niekoniecznie wszystkie ale np 1 i dlatego tak sie dzieje mam cos podobnego w p10... przyzwyczailem sie :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 B_E_R_E_K ma rację, tarcze mogły się wykrzywić. Mój szef w klamerce miał to samo. Może nie od kałuży ale bardziej od wieku, pewnie pora je zmienić albo chociaż przetoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Paweł, ja też mam P11.144 z 2001 r. i tydzień temu wyminiłem wszystkie cztery tarcze i klocki hamulcowe, bo tez miałem dziwne drgania odczuwalne na kierownicy podczas hamowania i po wymianie wszystko ustało i jest super. Wymieniłem też płyn hamulcowy. Tarcze i klocki TRW Lucas. Tylne tarcze są w dwóch średnicach w katalogach, ja mam silnik 1,6 i pasują te o mniejszej średnicy tj. ok. 26cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ja w mojej primerce p 10 mialem niedawno nowe zakladane i niestety juz ktoras jest krzywa wiec wnioskuje ze od kaluzy i wysokiej temperatury:/ a nie ze starosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z_pawel Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Dzięki za podpowiedzi, prawde mówiąc też myślę że powodem są zwichrowane tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 No ale lepiej się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas200sx Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 obejrzyj dokładnie tarcze, grubość, czy nie mają za głębokich rantów itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.