lassista Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Osuszacz tak jak pisałem w.w.poscie, dobry od ok.70pln. Z reszta gratów-jakie to tak jak pisałem;zakład, zobaczyć w innym. Widze że rej. masz jeszcze z dzielnicy wawa wawer ;-) Rejestracja z W-wa Wawer bo tam kupiłem, jeszcze nie przerejestrowałem na WPN Póki co doprowadzam samochód do porządku, trochę niedoinwestowany niestety był i nieszczęsna zdemontowana klima Wiem na 100% że muszę szukać przewodów używanych. Osuszacz już mi znajomy mechanik zamówił w IC. Sprężarka jest prawdopodobnie sprawna, nie wiem jak instalacja elektryczny i jakieś elementy o których istnieniu nie mam pojęcia, ale to już sprawdzę jak będę w warsztacie. Dziękuję za pomoc. ps. jakby ktoś miał przewody do sprzedania z wawy/północnego mazowsza to bym prosił o pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Aby nie china zamiennik za 30pln. Pozatym pomoże Ci stronka nissan4u.com/parts/ :-) Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lassista Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 O wadach chińskich "zamienników" przekonałem się w poprzednim samochodzie, dzięki nim trafił na złom [*]. Znalazłem schemat instalacji od klimatyzacji z 1.6, dodaję zdjęcie, może się komuś przyda na przyszłość. Pochodzi z rosyjskiego dekodera VIN, jakby ktoś szukał legendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgeorge Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 w tym sterowniku co go wyjąłeś padła ci końcówka mocy.15zł kosztuje i wszystko gra. Witam Też mnie to dopadło, klimatronik kaput. Klapke od nawiewu "ciepłe - zimne" ustawiam ręcznie. Który to sterownik i gdzie zlokalizowany ? Proszę o pomoc i pozdrawiam Czujnik wewnętrzny, zewnętrzny, czujnik nasłonecznienia były już sprawdzone wcześniej. Wczoraj również wymieniono/uzupełniono czynnik chłodzący. Co by jeszcze sprawdzić przed radykalnym postępowaniem tj. wymianą A/C AUTO AMP, lub A/CCONTROL PANEL. Tylko podpowiedzcie w jakiej kolejności. dzięki moje pytanie jest następujące w primerze P11 klimatronic nie dziala otwieranie-zamykanie klapką ciepłego powietrza wyjąłęm urządzonko sterujące tą klapką/koło pedalu gazu / sam silnik jest sprawny po wpięciu tego urządzenia otwiera na maksa c*pełe powietrze i nie raeguje na żadne zmainy ustawianej teperatyry reszta jakby dziala klima jest nabita i jesli tylko zamkne recznie tą klape to nawet chłodzi /ale to chyba juz nie klimatronic tylko manualna jesli sobie musze samemu przestawiac klapy:) ../../../public/style_emoticons/default/biggrin.gif / za wszelkie wskazówki bede wdzieczny Jak sprawdzic czy czujnik zewnetrzny jest sprawny, chodzi mi o ten kolo zamka klapy silnika. Poniewaz tam znajduja sie dwa czujniki. Witam Przerabiam to samo. Możesz mi pomóc rozwiązać tę zagadkę pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xadam91 Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Witam mam lekki problem ze swoją klimatyzacją. Jestem posiadaczem primerki p11 2.0 TD 2000r, Klimatronik działa poprawnie lecz tylko na krótkich trasach. Po przejechaniu około 60-70 km przestaje chłodzić. Niby słychać jak chodzi wentylator ale z nawiewów nic nie leci. Jak się zatrzymam zamochód odpocznie 10-15 minut to przez kolejne 60-70 działa poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompatrz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ja mam taki problem że włączam klimatronika dmuchawa się załącza wieje ciepło a wentylatory na chłodnicy nie, choć co któryś raz jak włączę wtedy startują i klima ładnie chłodzi.w tym roku świeżo napełniona i naprawiona rurka,więc czynnik jest. Gdzie mogę szukać przyczyny?Może jakiś przekaźnik mi nie działa, tylko który i gdzie go znajdę i czy idzie ewentualnie to kupić łatwo? Z góry dzięki za rady.PS. Jak sprawdzić taki przekaźnik czy działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Primap11Malbork Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Czy tylko mi się zdaję czy P11 ma dość mała wydajność klimatyzacji w porównaniu na przykład do A4 lub innym aut grupy VW? @Piotrek_WAWA powiem tak: Przerobiłem sporo aut, w tym amerykańce i kilka A6 C4 - w tych Audi, choć to poczciwe robocze woły są (2.8 30v w moim przypadku) to intensywność nawiewu (więc jego odczuwalność), zarówno przy klimie jak i ogrzewaniu nie umywa się do mojej starej P11 przedlift i obecnej z 2001 roku. Naprawdę cieszmy się tym co mamy w Primach pod warunkiem, że działa prawidłowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi