Gość Jeremi Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Witam wszystkich:) Mam dwa problemy. Pierwszy: od czasu do czasu po dłuższej jeździe blokuje mi się linka gazu, np. dojeżdżam do świateł, stoję na luzie, daję "jedynkę", chcę dodać gazu i... muszę nieźle kopnąć w pedał gazu żeby się ruszył Co to może być? Linka gazu do wymiany? Druga sprawa: czemu po włączeniu świateł nie świeci się na kokpicie żadna kontrolka? We wszystkich znanych mi autach taka kontrolka jest, a u mnie nie świeci, tak ma być? Zaznaczam, że jak włączę "długie" to mam taką kontrolkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Witam wszystkich:)Mam dwa problemy. Pierwszy: od czasu do czasu po dłuższej jeździe blokuje mi się linka gazu, np. dojeżdżam do świateł, stoję na luzie, daję "jedynkę", chcę dodać gazu i... muszę nieźle kopnąć w pedał gazu żeby się ruszył Co to może być? Linka gazu do wymiany? Druga sprawa: czemu po włączeniu świateł nie świeci się na kokpicie żadna kontrolka? We wszystkich znanych mi autach taka kontrolka jest, a u mnie nie świeci, tak ma być? Zaznaczam, że jak włączę "długie" to mam taką kontrolkę. 1. wymieniaj linke, pewnie zaczyna pekac. rozwarstwila sie i zaczepia o pancerzyk. jak ci strzeli w trasie to bedziesz klal... 2. nie ma kontrolki;] jak w kazdym japoncu i w wiekszosci nowych samochodow. popprostu wlacza sie podswietlenie deski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McAlmera Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Witam! Zanim zaczniesz wymieniac linkę przeczyść może wcześniej przepustnicę - u mnie pomogło przy identycznych objawach. Myślę, że opis czyszczenia przepustnicy gdzieś na forum będzie - z resztą to rzadna filozofia... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Witam!Zanim zaczniesz wymieniac linkę przeczyść może wcześniej przepustnicę - u mnie pomogło przy identycznych objawach. Myślę, że opis czyszczenia przepustnicy gdzieś na forum będzie - z resztą to rzadna filozofia... pozdrawiam tylko ze przepustnica jak by byla zasyfiona to nie dawala by takiego oporu ze trzeba kopac w gaz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McAlmera Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 A i owszem, u mnie był właśnie taki solidny opór i po czyszczeniu efekt zniknął. (teraz po ok. 2 latach od czyszczenia znów się niestety pojawia) Ponoć to typowa niedogodność w GA1x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszo Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Witam! Dokładnie tak jak pisze McAlmera wyczysc przepustnice i wyreguluj obroty (jakaś śrubeczka pod filtrem powietrza) miałem to samo! Mechanik pokrecił tylko śrubka i jest ok juz ponad rok Pozdrawiam PS. Nie wymieniaj linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.