Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spot Posiadaczy dłubniętych Nissanów

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie chcę turbo, tylko mechaniczny kompresor, jest coś takiego. I motora nie chcę rozwalić.

Na forum alfy znalazłem coś takiego:

turbina piekna rzecz, marze żeby moja alfa ją miała, ale jak już bede odpowiednio zarobiony:) to wpakuje sobie raczej kompresor na pasek bo z turbiną jest problem pod tytułem wydech ,któey trzeba przerabiać bo trzeba doprowadzić gazy spalinowe do turbiny. a kompresor- jest nawet odpowiednie miejsce na to jeżeli nie masz klimy, bo właśnie w tym miejscu jest kompresor od klimy a jak niej nie masz to jest odpowiednie miejsce ma turbo kompresor.a co do kutych elementów czyli tłoki i wałki, korbowody to są one konieczne ale napewno nie wtedy gdy podnosimy moc auta o 30%. Zakładając 175 Km wyjściowe, to można bzyknąć do 227,5 Km :D I to jest to....Coca Cola :D:D:D

A bierzesz moj silnik ktory był u mnie? byl w dobrym stanie raczej , najwazniejsze nigdy nie miał gazu :D i ciagnał dosc dobrze , olej tez wymieniany był. Tylko tam był jakiś mały wyciek gdzies nie pamietam dokładnie w którym miejscu

Gość niebieski

jutro do Kuby po niego jade, jak sie wyrobi to bede mial na jutro (ma troche pracy) Mowil ze motor igła :)

[ Dodano: Nie 13 Lip, 2008 23:36 ]

miałes dziure miedzy 2 a 3000 obr/min ? - to co bodek_n14 opisywal w kilku autach ?

Jaką dziurę? ;) chodziło mi o mały dołek momentu, którym nie ma się co przejmować. Każdy Sunny ma dołek lub wypłaszczenie między 3-4tys.obr. (prawdopodobnie, zależnie od stanu wałków). Dobry motor ma mieć zdrowy dół. Reszta to kosmetyka :)

po co uturbiać silnik z wysoką kompresją? za duże koszty i robota .. najprościej wsadzić to:

Obrazek

:kosci:

A jaka to robota dolorzyć turbo i po sprawie - gwarancja lepszych parametrów murowana (SR20DET ma kiepskie wałki takie jak primera 116/130KM i niższy stopień sprężania)...

Ps. nie wiem czy wiecie ale nowe silniki VW TFSI mają sprężanie na poziomie 10:1 czyli jak nasze SR20DE :)

Mniejsza kompresja to mniejsza sprawność i większa turbo dziura...

Tutaj można poczytać o sprężarkach mechanicznych:

http://auto.howstuffworks.com/supercharger.htm

A co Coobcio o tym sądzi?

Jeszcze jedno, takie cósik robi dół, co na ćwiartce jest podstawą.

Góra jest taka, że sam się boję - opony.zawiecha, hamulce.

Czekam na opinię.

Klient adaptuje ustrojstwo z Toyoty MR-2 do alfy ;)

kompresor od toyoty MR2(kod silnika 4AGZE)Jest to sprężarka model CP-12,robocze cisnienie przy 7.000rpm to około 0.9bara

i nie ma turbodziury :P

i jeszcze jedno:-i najważniejsze chyba.... rozwaga kierowcy zajechac silnik jest łatwo-a co potem??Biorąc pod uwage silniki boxera z alfy i doładownie jego trzeba byc ostrożnym ponieważ mimo wszystko są to miękie silniki(panewki,gniazda zaworów),pompy paliwa nie trzeba wymieniac jest wystarczająca do jednego bara doładowania.

tomjedrz, najpierw pomyśl czy uda się wcisnąć ten kompresor pod maskę ;) miejsca tam raczej mało. Musi być ustawiony poprzecznie bo napęd idzie z paska.

czerwona nie ma klimy, pewnie się zmieści ;) A jak nie, to Coobciowa pedalska macha , może jeszcze istnieje w KRK :D:D:D z dorobieniem okuciek dam sobie radę, już w czarnej xkarola podstawę do klimy dorabiałem :D Trzeba poszukać CP-12, :P

[ Dodano: Pon 14 Lip, 2008 19:17 ]

po co uturbiać silnik z wysoką kompresją? za duże koszty i robota .. najprościej wsadzić to:

Obrazek

:kosci:

po trzecim motorku, byś chyba zwątpił, a ja miałem w styczniu cara bez motora 500 km od domciu i po 3 miesiącach nówek ze szrota też dał d*py :028: :(Trzeci VE daje radę, ale ...

jeszcze powalczymy :diabel2: Rossi i Junioor i Bodek i PMW :P , to było do Was :D

Zapraszamy :P jak dobrze pójdzie to podobne laleczki w VE będę miał przed Rykami 26-go :D

kurde, teraz nie zdążę ;) Ale później ..... zobaczymy : :diabel2: Ten wyścig mi się coraz bardziej podoba :P no i może to mechaniczne turbo jak będzie jakaś okazja. Tak pod 250 :P

odebrałem wreszcie laleczke :) mysle ze jak to poskładam to będę mógł lapać się z waszymi VE :diabel2:

Obrazek

Piękny sprzęcik, ja muszę zadowolić się tym z gt :/

Zobaczymy :D Zaproszenie dla wsystkich Orłów Power Teamu aktualne :DSzopen będzie mi dużo raźniej startować po raz pierwszy z facetem z klubu. :D

Panowie jakby co to bede dzis na S ok 21 moze bedzie ktos z Was, ostatnio przypadkowo spotkalismy sie tam z Lukasem :) mikro spocik :diabel:

Bede swoja zielona, do zobaczyska

jakbym miał nieprzyciemnione szyby z boku to też bym z miłą chęcią wpadł Sunnym :D

A nie wiecie przypadkiem kto przy cargo najprawdopodobniej w wekeend nie wyrobił i poleciał tam na końcu w tym łuku prosto bo dziś jadąc do pracy widziałem tam ślady hamowania przez krawężnik i jedna chyba tablica z tą czerwono białą strzałką przewrócona, mam nadzieję że to nie żadne nismo