Gość robi_zab Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Witam, Mam ze swoją almerą rok 2003 1.5 benzyna mały problem . Jeżeli samochód jest zmarznięty np. po nocy i wnętrze samochodu się nie ogrzeje To przy większych obrotach 2 500 i wyżej roznosi się rezonans - hałas (drżenie metaliczne ) gałki biegów. Jak ją trzymam mocna całą dłonią to hałas ustaje jak puszcze powraca. Po nagrzaniu się wnętrza gałka zachowuje się normalnie i jej nie słychać . Czy w takim przypadku muszę wymienić gałkę na nową ? czy też mam jakiś problem ze skrzynią ? Czy ktoś z czymś takim się spotkał? pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Czy w takim przypadku muszę wymienić gałkę na nową ? Na 99 % mamy do czynienia z uszkodzeniem wewnętrznym gałki. Znam kilka takich przypadków. Czyli gałka do wymiany. No, jeśli tobie to przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Ja miałem coś podobnego u siebie. Gałka brzęczała w tzw. górnych położeniach i musiałem ją trzymać aby było cicho w aucie. Ponieważ odbywało sie to w trakcie gwarancji auta w ASO szybko zdiagnozowali przyczynę. Do wymiany poszedł przegub, osłona dolna i nakładka dzwigni zmiany biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robi_zab Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Dzięki za pomoc spróbuje wymienić gałkę na nową. Jak nie pomoże to sprawdzę przegub, osłona dolna i nakładka dzwigni zmiany biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.