katt Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jak sprawdzić czy Almera ma ABS? Czy wszystkie N15 mają już fabrycznie montowany? Moja to 1.4 z 1995r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Najlepiej to przejedz się po trawie i mocno na hamulec bedziesz wiedzial czy jest czy nie..... uslyszysz taki harakterystyczny dzwiek i poczujesz to na pedale hamulca [ Dodano: Pon 14 Maj, 2007 08:25 ] Ja mam jeszcze taka małą nalepkę na środku tylnej szyby na dole [ Dodano: Pon 14 Maj, 2007 08:26 ] A jak bardziej się oriętujesz mozna zauwazyc czujniki abs przy kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Najłatwiej po kontrolce abs , która się zapala na pozycji on - później gaśnie.Nie wszystkie miały ABS - niektóre nie miały nawet wspomagania , poduszki, centralnego zamka itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Najłatwiej po kontrolce abs No tak przeciesz jak byk sie siweci na chwilę przed uruchomieniem silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katt Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 u mnie nie mam wogóle takiej kontrolki, no to chyba mam odpowiedź na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Art-B Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 u mnie nie mam wogóle takiej kontrolki, no to chyba mam odpowiedź na moje pytanie Kontrolka też mogła się przepalić najlepiej sprawdzić, czy pod maską jest pompa ABS (przy filtrze powietrza), czy przy akumulatorze jest jedna czy dwie plastikowe puszki z przekaźnikami, no i wreszcie jakie masz hamulce tylne, tarczowe czy bębnowe? jeśli bębnowe, to na pewno nie ma ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 było bębnowe z abs - ale to przypadki sporadyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Art-B Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 było bębnowe z abs - ale to przypadki sporadyczne ja pierwsze słyszę, żeby N15 z bębnami z tyłu, miała ABS. ale widziałeś to? czy tylko gdzieś czytałeś? bo ludzie to różne rzeczy wypisują w ogłoszeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Chyba Art-B ma rację. W WKŁ napisane jest, że ABS wymaga tylnych hamulców tarczowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 w p-11 standardem jest abs z bębnami- ale pewnie macie racje , że n-15 miały obowiązkowe tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi