katt Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Jak sprawdzić czy Almera ma ABS? Czy wszystkie N15 mają już fabrycznie montowany? Moja to 1.4 z 1995r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Yaroo Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Najlepiej to przejedz się po trawie i mocno na hamulec bedziesz wiedzial czy jest czy nie..... uslyszysz taki harakterystyczny dzwiek i poczujesz to na pedale hamulca [ Dodano: Pon 14 Maj, 2007 08:25 ] Ja mam jeszcze taka małą nalepkę na środku tylnej szyby na dole [ Dodano: Pon 14 Maj, 2007 08:26 ] A jak bardziej się oriętujesz mozna zauwazyc czujniki abs przy kołach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Najłatwiej po kontrolce abs , która się zapala na pozycji on - później gaśnie.Nie wszystkie miały ABS - niektóre nie miały nawet wspomagania , poduszki, centralnego zamka itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Yaroo Posted May 14, 2007 Share Posted May 14, 2007 Najłatwiej po kontrolce abs No tak przeciesz jak byk sie siweci na chwilę przed uruchomieniem silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katt Posted May 15, 2007 Author Share Posted May 15, 2007 u mnie nie mam wogóle takiej kontrolki, no to chyba mam odpowiedź na moje pytanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Art-B Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 u mnie nie mam wogóle takiej kontrolki, no to chyba mam odpowiedź na moje pytanie Kontrolka też mogła się przepalić najlepiej sprawdzić, czy pod maską jest pompa ABS (przy filtrze powietrza), czy przy akumulatorze jest jedna czy dwie plastikowe puszki z przekaźnikami, no i wreszcie jakie masz hamulce tylne, tarczowe czy bębnowe? jeśli bębnowe, to na pewno nie ma ABS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 było bębnowe z abs - ale to przypadki sporadyczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Art-B Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 było bębnowe z abs - ale to przypadki sporadyczne ja pierwsze słyszę, żeby N15 z bębnami z tyłu, miała ABS. ale widziałeś to? czy tylko gdzieś czytałeś? bo ludzie to różne rzeczy wypisują w ogłoszeniach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszekN15 Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Chyba Art-B ma rację. W WKŁ napisane jest, że ABS wymaga tylnych hamulców tarczowych. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 w p-11 standardem jest abs z bębnami- ale pewnie macie racje , że n-15 miały obowiązkowe tarcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts