Guest pistaszja Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Witam kolegów i mam pytanie: jak zdjąć ramię wycieraczki przedniej (od strony kierowcy). Denerwuje mnie, że koniec tej wycieraczki dotyka do plastiku na dole - a w pozycji górnej nie dochodzi do końca szyby. Myślałem żeby przełożyć ramię o kila ząbków. Jednak po zdjęciu plastikowej osłony i odkręceniu nakrętki mocującej ramię widać podkładkę ale za Chiny nie mogę jej zdjąć (wygląda jakby była przyspawana) i całego ramienia. Czy ktoś przerabiał ten przypadek ? Diękuję za wszelką pomoc, PISTASZJA N16 2001. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojak_1 Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 He he , czasami to nie takie proste nie mając ściągacza (wygląda on tak http://www.allegro.pl/item194582205_sciaga...aper_fvat_.html )jak nigdy tam nie było zaglądane to będzie troszkę ciężko . Szkoda troszkę kaski na taki ściągacz jeśli mieli byśmy użyć go raz , więc moja propozycja kupić WD-40 odkręcić śrubę mocującą ramię i mamoczyć ją psiukając dwa razy dziennie na to i powinno odpuścić do soboty. Póżniej nałóż tam troszkę smaru . Albo podjedz do serwisu żeby tylko poluzowali dasz mechanikowi z 10 zeta i nie będziesz się piep..... z tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pistaszja Posted May 15, 2007 Share Posted May 15, 2007 Dzięki za help ... - jak mawiał S.Lem o rozmowie jego syna z kolegą. Próbowałem z WD-40 ale tylko jednego dnia. Postaram się popsikać częściej. Mam gdzieś zakonspirowany stary ściągacz tyklo nie wiem czy nie będzie miał za dużych łapek. W każdym razie czy ta cholerna podkładka powinna się dać odspawać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.