Gość Geminus Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Witam Temat zapewne był juz poruszany,ale..... czas leci a z nim również rosną doswiadczenia. Proszę o radę jakim środkiem zabezpieczyć progi od środka no i oczywiście jak się do tego zabrać:-)Moja Micra to Rocznik 2000. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 do swojej micry użyłem preparatu AutoWtrysk - po wymontowaniu siedzeń i odsunięciu tapicerki od wewnątrz progów nawaliłem tego za pomocą ropownicy. Robiłem to przy okazji konserwacji całego podwozia AutoSmarem. Śmierdzi i sie cały uwalisz od tego więc jak jesteś czyścioszkiem to się do tego nie zabieraj :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_81 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Powitać Powitać wszystkich forumowiczów.. A wracając do tematu to czy w Micrach są jakieś otwory technologiczne żeby zapuścić środki do konserwacji progów? Mam Micre z 94 r K11. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 W K10 otwory są pozaklejane takmi czarnymi krążkami- trzeba oderwać i wtedy działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 boll robi taki środek coś a ala fluidol masz wężyk i dysze na końcu naciskasz i sie ładnie rozpryskuje. ale jak masz już rdzę w środku niewiel to pomoże. Ja pędze fluidolem; pierwsza warstwa czerwony tlenkowy wtryśnięty pistoletem radzieckim elektrycznym potem emalia zwykła szara (już mi sie nie chce brudzić pistoletu więc leje aż cieknie) i dopiero na to fluidol - też leje aż cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 też to zauważyłem :/ jakieś pół roku po wypryskaniu progów zauważyłem że z progów sypią sie czasami płaty rdzy :/ ale dość twarde i ciemnego koloru w jednym miejscu wyszły pęcherze i gdy chciałem je usunąć to wydłubałem dziurę na jakieś 3 cm :/ narazie za szpachlowałem ale trzeba będzie myśleć o wyprawkach albo całych błotnikach :/ myślę że gdybym nie użył tego konserwantu to nie było by takich problemów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Temat zapewne był juz poruszany Masz rację...http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ight=wewn%B1trz Tylko po co zakładać kolejny temat o tym samym...Opcja szukaj się kłania... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 co do szpachlowania jak już wyleciała dziura to nic to nie da, żadne szpachlowanie... musi być wstawiony brakujący materiał i połączony metalicznie, a szpachlówka służy tylko do wyrównywania nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 o tej szpachlówce wiem :/ i przynajmniej mi sie woda nie leje do środka a wyprawki i tak będą przed lakiernikiem ale zawsze inaczej to wygląda przynajmniej wstydzić sie nie muszę za swoje autko a i tak świetnie sie trzyma jak na ten rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Coż ja także miałem problem z progami przy mojej micrze (1987r. więc nie ma się co dziwić) po obu stronach miałem dziurę więc wydłubałem ją maksymalnie, zakonserwowałem bitexem i zapsikałem pianką montażową do okien. Dziurę zakleiłem żywicą. Pianka się ładnie rozeszła po całych progach i woda ze słupków wypływa na zewnątrz po nawierceniu dziury na brzegu progu. Narazie wytrzymają jakiś czas a w przyszłości się najwyżej wspawa nowe progi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi