Gość gry76 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Kupiłem sterowanie z pilota do centrala,myslałem że podłączenie tego to pryszcz ,a tu rozczarowanie,bez szczegułowej instrukcji nie dam rady....doświadczonych prosze o pomoc! Mam już centralny zamek ale bez pilota,celowanie do dziurki mnie już znudziło ,wieć dokupiłem sterowanie z pilota,czyli musze sie podłączyć sterownikiem do istniejącej już instalacji centralnego ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Kupiłem sterowanie z pilota do centrala, Troszkę za mało podałeś informacji tz. czy masz jakiś alarm i chcesz się pod niego podpiąć , czy już miałeś centralny zamek ,a centralka padła i chcesz podjąć inną , czy też chcesz zamontować wszystko od nowa. Najlepiej to luknij sobie na tą stronkę i tam poszukaj interesujący cię schemat lub instrukcji .http://szukaj.elektroda.net/search.php?mode=results&sid=bcc02e3ffd98f90537fa551da96fd9a1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek_Almera Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 z szukajki nie chce się skorzystać? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11531 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 oj ja to sie z tym namęczyłem aż kolega z naszego klubu mi to założył, polecam kolegę Zetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gry76 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 no Panowie udało się bez pomocy z zewnątrz jestem z siebie dumny,troche kombinacji ale się udało...musze sie do tego cuda przyzwyczić bo przyzwyczajenia otwieram z klucza.haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 podpinam sie do pytania, ma ktoś instrukcje montażu autoalarmu do almerki N15 z fabrycznym centralnym. Słyszałem że są problemy ze sterowaniem :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Nitram, Ty sie nie podpinaj, tylko poszukaj. Temat walkowany. Problemow brak jesli ktos ma wiedze szerszą przy elektryce samochodowej. Musisz w sterowniku Nissana znalezc przekazniki i tam sie wpiac pod cewke. Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Musisz w sterowniku Nissana znalezc przekazniki i tam sie wpiac pod cewke. Napisz proszę dokładniej co i jak, szukałam ale nic konkretnego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Wy sobie wszyscy głowe podepnijcie pod tą cewke. Ten central jest prościej podłączyć niż w starej Astrze. Jest sterowny tylko jednym przewodem to już nikt nie wie co z nim zrobić. Kolega "klajgus" widział jakie to proste. [ Dodano: Wto 25 Wrz, 2007 08:54 ] Wy sobie wszyscy głowe podepnijcie pod tą cewke. Ten central jest prościej podłączyć niż w starej Astrze. Jest sterowny tylko jednym przewodem to już nikt nie wie co z nim zrobić. Kolega "klajgus" widział jakie to proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 [ Dodano: Wto 25 Wrz, 2007 08:54 ] Wy sobie wszyscy głowe podepnijcie pod tą cewke. Ten central jest prościej podłączyć niż w starej Astrze. Jest sterowny tylko jednym przewodem to już nikt nie wie co z nim zrobić. Kolega "klajgus" widział jakie to proste. Faktycznie, ja sie męczyłem a kolega Zetek zrobił mi to w 10 minut i działa do dzisiaj nie ma jak doświadczenie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Wy sobie wszyscy głowe podepnijcie pod tą cewke. Ten central jest prościej podłączyć niż w starej Astrze. Jest sterowny tylko jednym przewodem to już nikt nie wie co z nim zrobić. Kolega "klajgus" widział jakie to proste. mądrala :!: czego nie napiszesz jak to zrobić :?: tak żeby po przeczytaniu postu każdy wiedział. Co myślicie o tym sterowniku centralnego, od razu można by bagażnik otwierać z pilota. http://allegro.pl/item247385260__rewelacyj...u_scyzoryk.html czy nie ryzykować i kupić Silicona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Zetek, Właśnie, napisz bo skoro znasz rozwiazanie prostsze, to każdy by chcial sie dowiedziec Wiekszosc alarmow/sterownikow ma 2 wyjscia masowe od 0,7s do 2s i nie wiem moze jestem inny ale najprosciej wg mnie by te wyjscia wpiac w sterowanie przekaznikami. Inaczej jesli ma sie konfigurowane wyjscia w urzadzeniu, wtedy mozna wpinac sie jednym przewodem ze stalym sygnalem. Ma to dobre i zle strony, poniewaz staly sygnal podawany na oryginalny sterownik blokuje mozliwosc sterowania dotychczas "z kluczyka". Kolega Sierak kiedys nawet pokazywal fotki jak sie wpinal dwoma masami pod ktore miejsca. Nie ma tego na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Czy to to zdjęcie? znalazłem go na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Wlasnie to to. Jesli masz identyczny sterownik po rozebraniu to masz juz podpowiedz jak to podlaczyc. Co do reszty na PW napisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 z szukajki nie chce się skorzystać? http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=11531 "Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruszyna Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Nitram, ja kupiłem sterownik z Allegro z firmy Remotronix (lub coś w tym stylu) właśnie ze sterowaniem bagażnika - świetna sprawa. Sam centralny podłączasz tak jak to było opisane tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=17352 a do bagażnika dokupujesz siłownik, przeciągasz przewód i podłączasz do tej centralki, którą dostaniesz z pilotami. Coprawda nei masz wtedy możliwości otwierania z kluczyka, ale akurat to w niczym nie przeszkadza. Ja odkąd mam pilota, to normalnie bagażnik otwierałem dosłownie kilka razy. Wyjątkowo przydatny bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mam pytanie: czy układ sterowania centralnego almery z 1996 roku jest choć odrobinę podobny do tego z 2001 roku? Chcę kupić pilota i wmontować do Almery '96, ale sprzedawca ma opis tylko do 2001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Kupiłem sterowanie z pilota do centrala,myslałem że podłączenie tego to pryszcz ,a tu rozczarowanie,bez szczegułowej instrukcji nie dam rady....doświadczonych prosze o pomoc! Mam już centralny zamek ale bez pilota,celowanie do dziurki mnie już znudziło ,wieć dokupiłem sterowanie z pilota,czyli musze sie podłączyć sterownikiem do istniejącej już instalacji centralnego ster. Czyli wiemy że posiadasz centralny zamek, teraz pozostało Ci tylko to wpiąć.Zastanawiam się czy nie lepiej było kupić alarm np.Silicona, było by to praktyczniejsze.Centralkę(biała puszka) znajdziesz na wysokości swojego prawego kolana, musisz zdemontować plastyki.Nie wiem jak wygląda ten twój wynalazek ale w przypadku silicona interesowały nas tam trzy przewody (cienkie) odpowiedzialne za : -zamykanie; -otwieranie; -i najważniejszy od czujnika drzwi który należy przeciąć i od strony centralki wpiąć na stałe pod masę!!Drugą stronę przewodu wykorzystujemy jako czujka do alarmu od drzwi. Jeśli jesteś tak bardzo zainteresowany to mogę jutro zrobić Ci zdjęcia bądź podać dokładne kolory tych przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gorzalinek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 mam fabryczny centralny zamek z kluczyka chcialbym zamontowac centralke otwierania z pilota cos takiego http://www.allegro.pl/item990617038_sterownik_do_kazdego_auta_kierunki_pilot_metal.html czy ktos moze mi podpowiedziec jak to zrobic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jeśli chodzi o podłączenie to musisz sprawdzić czy masz taką płytkę fabrycznej centralki jak na zdjęciu kilka postów wyżej. Fabryczna centralka znajduje się nad prawym kolanem kierowcy, zdejmiesz ten plastik pod kierownicą i wszystko widać. Płytka jest w takim plastikowym białym pudełku. Ogólnie sterowanie centralnym w N15 jest masą. Na zdjęciu płytki są zaznaczone miejsca w które trzeba wlutować kabelki z centralki sterowania. Na zdjęciu tam gdzie dochodzi różowy kabelek podłączasz kabel masowy ze sterownika odpowiedzialny za otwieranie. Tam gdzie czerwony podłączasz masowy odpowiedzialny za zamykanie. Musisz jeszcze podłączyć się pod napięcie i masę. Ja się podpiąłem pod przewód od radia w którym zawsze jest prąd. Masę podłączyłem też pod kabelek od radia ;-) Jest on przykręcony we wnęce od radia na dole po lewej (brązowy przewód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość carolef Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 U mnie jak podam masę na ten punkt w płytce sterownika centralnego zamka zamykają się wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy. Rozebrałem boczek drzwi lewych i prawych i w obu są siłowniki. Do siłowników idą 4 przewody, 2 grube i 2 cienkie. Z lewej strony jest cienki żółto-czerwony a z prawej żółto-czarny. Macie jakiś pomysł jak zrobić by się zamykały też drzwi kierowcy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi