Gość rskorup1 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Proszę o informację w jaki sposób można zwiększyć głośność klaksonu w Almie. Na jednym z postów przeczytałem o śrubie regulującej głośność. W jaki sposób można podkrecić dzwięk w sygnale? Prosze o pomoc. A przy okazji, czy ktoś z Panów zakładał dodatkowy klakson imitujący donośny dzwięk klaksonu z TIRA? :one: Może jestem smieszny ale bardzo chce taki zainstalować w samochodzie. Prosze o podpowiedz... :sylwester: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 mozesz wywalic oryginalny klaskon i wstawic z innego auta. Np. Bartek125 włożył sobie z Calibry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 W środku zwykłego klaksonu jest membrana , jak pokręcasz tą śrubką z tyłu to regulujesz modulację jej dzwięku .Najlepiej regulować to w dwie osoby lub też spiąć na krótko tak by trąbił przez cały czas i wtedy kręcić śrubka aż do uzyskania satyswakcjonującego nas dzwęku . Natomiast co do odgłosu " TiR" to tamte sygnały są na powietrze czyli musiał byś zamontować jakiś elektryczny kompresorek i jakąś famfare ale to i tak nie będzie to to . Może i są jakieś podobne elektryczne , poszukaj np. na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Np. Bartek125 włożył sobie z Calibry Nooo polecam dobra sa z opli bo niezle trabia :569: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Witam Są standardowe fanfary z kompresorkiem na 12 V, pewnie znajdziesz na Allegro lub w sklepach z akcesoriami moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Proponuję rozwiązanie takie jak ja zastosowałem, czyli montaż dodatkowego drugiego klaksonu. Oryginał pozostaw. Co dwie trąbki to nie jedna :-) Używkę z BMW kupiłem na allegro za 20 zł. Montaż też mnie kosztował coś koło tego. Teraz w końcu słychać że auto potrafi zatrąbić :-/ Oryginalny klakson to jakaś parodia. Trąbi jakby chciał, a nie mógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Też tak miałem ale pobadałem sobie co nieco i okazało się żam w nim pełno wody. Wydmuchałem powietrzem i teraz strasznie hałasuje. Okazało się, że po myjni jest w nim pełno wody. Zmieniłem nico kąt i jest już ok. Woda nie wpada. może też macie wodę? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ja sobie wstawiłem od citroena Jumpera. Odkręcasz jedną śrubkę, wyjmujesz jeden kabelek, potem dokładnie te same czynności w drugą stronę i 10 min i masz całkiem spory ostro trąbiący klakson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marins Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 jakies pol roku temu siadl mi klakosn tzn trabil jak nienaladowana motorynka:) i zalozylem...... od malucha:) smiesznie ale lepiej niz bylo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 W środku zwykłego klaksonu jest membrana , jak pokręcasz tą śrubką z tyłu to regulujesz modulację jej dzwięku Śrubka też jest w środku czy na zewnatrz tzn czy trzeba ten brzeczek rozbierać aby go podkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qbas Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Powinienes miec do niej dojscie z tylu bez odkrecania niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi