Gość maniek129 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam, mam takie pytanie, puścił mi uszczelniacz wałka rozrządu mechanik zakładał już dwa i dalej leje. Jaki uszczelniacz założyć żeby nie puszczało?. Napisałem do sklepu MOTOCOM i polecono mi taki uszczelniacz (New Stone). Czy to dobra firma?? i czy warto go kupować ? Doradzcie coś Primera P10 2,0 diesel 1996 r. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek1 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 cześć Mam to samo. Wałek odrobinę się wyciera i trzeba sprężynkę na simeringu odrobinę skrócić ale mechanik powinien o tym wiedzieć. U mnie już się nie leje ale minimalnie się sączy pomimo skracania sprężyny. Ale jeżdżę na półsyntetyku a zalecany chyba jest minerał a przynajmniej tak mi się wydaje. A wiadomo że gęściejszy może załatwić sprawę. Powodzenia w walce z przeciwnościami losu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Dobre uszczelniacze są firmy CORTECO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Moze tez byc to przyczyna lekko skzywionego tego polkola co dociska uszczelniacz. Jak jakis mechanik kiedys za mocno go dokrecil to mogl go pokrzywic i przy dokrecaniu simmering moze byc przekoszony i przepuszczac olej. Wytarcie walka jest raczej niemozliwe. maciek1 jesli jezdzisz na polsyntetyku to dalej tak jezdzij bo mineralny moze Ci zalatwic popychacze hydrauliczne. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Witam ponownie, i mam taki problem a mianowicie wymieniłem uszczelniacze na wałku rozrządu i dalej mam minimalne wycieki, jakie uszczelniacze założyć żeby to było szczelne. Będe wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 maniek129 nie wiem jakiej firmy uszczelniacze sa najlepsze ale u Ciebie moze za mocno lub za lekko dokreciles. Nie napisales czy cieknie Ci miedzy walkiem a uszczelniaczem, czy miedzy obudowa a zewnetrzna scianka uszczelniacza. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zapomniałem o tym , cieknie mi między obudową i zewnętrzną stroną uszczelniacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 cieknie mi między obudową i zewnętrzną stroną uszczelniacza Wystarczy zarysowanie powstałe przy wydłubywaniu starego. Wciśnij go na pastę silikonową. Musi uszczelnić. No chyba, że ten uszczelniacz jest wyraźnie za luźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Dzięki, właśnie tak sobie myślałem żeby wcisnąć na silikonie może wreszcie uszczelni. Jeszcze tylko jedno pytanie bo nie moge nigdzie znalezć jakie są wymiary dokładne tych uszczelniaczy na wałek? teraz mam założone ale na nich nie ma numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Tak jak kolega B12 powiedzial. Wysmaruj uszczelniacz po zewnetrznej stronie silikonem i bedzie cacy. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 jakie są wymiary dokładne tych uszczelniaczy na wałek? Przedni - 34x48x7. Tylny, czyli od strony pompy wtr. - 36x50x7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek129 Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Dzięki, B12. i innym userom za podpowiedzi. Będe sie męczył po niedzieli i zobacze jak to wypadnie Pozdrawiam [ Dodano: Sro 20 Cze, 2007 22:55 ] Nareszcie dałem sobie rade z tymi wyciekami DZIĘKI WAM zrobiłem tak jak pisaliście i jest narazie zero oleju na zewnątrz. Dzięki wielkie za rady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi