Gość Michau001 Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam , niedawno dostałem od ojca Nissana Primere P11 '97 z silnikiem 20 td. Wszystko było by ok gdyby nie te 90 km... Czy jest szansa zwiększenia mocy tego silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Takim podstawowym tuningiem tego silnika moim zdaniem jest to: Dołożenie Intercoolera, podniesienie doładowania, udrożnienie wydechu a na końcu zachipowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriskrystian Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 w jaki sposób dołożyć intercooler i podnieść doładowanie czy ktoś to robił i jakie są tego efekty jestem bardzo ciekawy bo o czipowaniu słyszałem i kosztuje około 1000 ale jeśli komputer jest japoński to słyszalem że może się nie dać zaczipować . moze ktoś to robil i się podzieli swoimi wrażeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 w jaki sposób dołożyć intercooler i podnieść doładowanie czy ktoś to robił i jakie są tego efekty jestem bardzo ciekawy bo o czipowaniu słyszałem i kosztuje około 1000 ale jeśli komputer jest japoński to słyszalem że może się nie dać zaczipować . moze ktoś to robil i się podzieli swoimi wrażeniami Jak chcesz cos z tym silnikiem wogóle robic to na początku wstaw intercooler, koszt około 1000zł, jak już to zrobisz to zaczniesz się martwić innymi rzeczami :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Już chłopak u nas założył IC i wszystko opisał, dało mu to ok 10KM... Topic o tym proszę: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=28806 Ps. do podnoszenia doładowania używa się tego diwajsu: http://allegro.pl/item197778436_manual_boo..._turbo_mbc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriskrystian Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 dzięki wielkie za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.