Guest Domin Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 Jak w temacie. Przy odpalaniu na zimnym silniku wszystko jest ok. Ale jak odpalam go na ciepłym to słychać jakiś dziwny zgrzyt przez ok 1sek zaraz po odpaleniu silnika. Jest to dźwięk podobny do takiego, jak by się próbowało odpalić już uruchomiony silnik. Co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lukas200sx Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 jezeli zgrzyt jest jak przekrecasz zapłon, kiedy chce zaczynać kręcić, to może to być rozrusznik - np. bendyks, U mnie tak było w P 10. może zarknij do rozrusznika. Oczywiście nie wiem, czy to się dzieje przed zapaleniem, czy już po - na wolnych obrotach samoistnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Domin Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 Oczywiście nie wiem, czy to się dzieje przed zapaleniem, czy już po zaraz po odpaleniu silnika, w momencie kiedy puszczam kluczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 prawdopodobnie to włącznik na rozruszniku . Po rozgrzaniu silnika musi się przywieszać i nie cofać bendixu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lukas200sx Posted May 23, 2007 Share Posted May 23, 2007 prawdopodobnie to włącznik na rozruszniku . Po rozgrzaniu silnika musi się przywieszać i nie cofać bendixu. dokładnie, zbadaj elektromagnes w rozruszniku, a potem powiedz co było faktyczną przyczyną :diabel: to mi na razie przychodzi na myśl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Domin Posted May 24, 2007 Share Posted May 24, 2007 Jeżeli zrobię to dam znać. A przy okazji, ile taka zabawa może kosztować u mechanika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.