Gość KevinTworog Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witam was chce podnieść moc w mojej primerce (w miare ludzkim kosztem) zależy mi na koło 10-15KM. Musy dodać że mam już strumirnnice, przelotowy ukł wydechowy, świece Brisk. Co jeszcze mogę zrobić. Myślałem o stożku ale mam ten okrągły filtr powietrza na gaźniku. Chyba że ktoś wie jak to przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 mam już strumirnnice :one: Myślałem o stożku ale mam ten okrągły filtr powietrza na gaźniku. Chyba że ktoś wie jak to przerobić? Poczytaj dokładnie działy "Projekty i Prezentacje" + "NISSAN POWER TEAM". Ja mam ten sam silnik w NX'ie i jak dojdą graty to w niedzielę będę zakładał stożek i opiszę całą akcję w NPT w temacie o dolotach i CAI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Witam was chce podnieść moc w mojej primerce (w miare ludzkim kosztem) zależy mi na koło 10-15KM. Musy dodać że mam już strumirnnice, przelotowy ukł wydechowy, świece Brisk. Co jeszcze mogę zrobić. Myślałem o stożku ale mam ten okrągły filtr powietrza na gaźniku. Chyba że ktoś wie jak to przerobić? Zmiany które już przeprowadziłeś nie wiele wpłyneły na moc auta, chcesz przyrostu ok 10-12KM to zastanów się nad wymianą kolektora wydechowego... Albo przytargać go ze stanów, albo wykonać tu w PL... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Tera pracuję nad dolotem czytałem wcześniej na forum że te węzyki z podciśnień co były podłączone do obudowy filtra powietrza to należy zaślepić, też tak zrobiłem i jest ok myśle że z tego rzadne konsekwencje nie wyjdż w puźniejszym czasie. A jeśli chodzi o kolektor wydechowy to gdzie mogę go znaleść też juz o tym myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 A jeśli chodzi o kolektor wydechowy to gdzie mogę go znaleść też juz o tym myślałem na ebay-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Założyłem już sobie dolocik z nierdzewki (super) robi efekt. Wszystkie podciśnienia zatkałem tylko jestem ciekawy jednego tego zaznaczonego na zdj. czerwona strzałką ( sorki to nie moje zdj tylko je skopiowałem było fajnie widać) też go zatkałem, ale jestem ciekawy do czego służy ta puszeczka do której jest doprowadzony ten wężyk. http://img365.imageshack.us/my.php?image=12fkzl7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 jestem ciekawy do czego służy ta puszeczka do której jest doprowadzony ten wężyk. To jest tzw. zawór AIV służący do doprowadzania powietrza do kolektora wydechowego. I jest on niepotrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Czyli mogę go całkowicie usunąć. A co z tą metalową rurką która idzie z kolektora wydechowego? Dzisiaj zamieszcze zdj. mojego dolociku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Czyli mogę go całkowicie usunąć. Tak. A co z tą metalową rurką która idzie z kolektora wydechowego? Rurkę i sterownik zamocowany na nadkolu możesz usunąć i porządnie zaślepić kolektor wydechowy żeby nie było nieszczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KevinTworog Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Co powiecie na mój dolocik Jeszcze muszę kilka niepotrzebnych wężyków wywalić http://img232.imageshack.us/my.php?image=dsc00439uu0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi