Guest matt28 Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Witam Na chwile obecna jestem posiadaczem Primery P11 z 1999 roku. Planuje zakup nowego samochodu - rowniez Nissana. Poniewaz nowa Primera jest dla mnie odrobine za duza, zdecydowalem sie na zakup Almery. W gre nie wchodzi silnik 1.5. Wybiore raczej 1.6 lub 1.8. Znalazlem jeden Nissan Almera . - link Czy Almera produkowana po 2002 roku (po mariazu z Renault) sprawuje sie dobrze? Czy na chwile obecna jest to donry wybor? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylson Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 W gre nie wchodzi silnik 1.5. Wybiore raczej 1.6 lub 1.8. Silnika 1.6 nie ma, a 1.8 potrafi brac olej. Pomysl nad dieslem 2.2di. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojak_1 Posted May 27, 2007 Share Posted May 27, 2007 Po tz "mariażu z Renault" montowane były też silniki K9K inaczej 1,5 dci , w Renault sprawują się bardzo dobrze i nało palą , więc przypuszczam że w Nissanie też się dobrze sprawują . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matt28 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Dzieki za porady. Pojezdzilem troche po okolicy i znalazlem kilka ladnych samochodow, min. jeden z silnikiem 1.5 wersja SE Chyba zdecyduje sie na wlasnie taki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
flejka Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Ja posiadam Almerke po "mariazu" 2006r. Nie narzekam. po prawie rocznej jezdzie spalanie i osiagi bomba. :one: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.