Gość grz3chu Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Witam, Juz od ładnych paru miesięcy śmigam sobie primerką i od zawsze mi troche podszarpywała, myślałem, że tak jest w normie ale ostatnio coraz bardziej zaczęła szarpać, na wstecznym to malo silnik nie wylatuje Miałem rozwalony przegub więc myślałem, że po wymianie bedzie ok. Niestety troche tylko pomogło. Teraz jestem pewien w 99% że to przednia poduszka, dziś podniosłem silnik i miedzy gume wsadziłem klucz francuski :diabel2: trochę dzwoniło przy jezdzie ale samochód nie ten sam, biegi płynnie pszyspieszenie płynne...tylko teraz pytanie czy ten luz się reguluje bo przy poduszce jest ta śruba i otwór podłużny ? Czy tylko wymiana ? Ta guma lata troche na boki ale na fotkach nowych gum też widze że sa takie dziury jakby. Może ktoś zerknie u siebie i sprawdzi czy ta poduszka ma luzy czy jest na sztywno. Pozdro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Mi też szarpało głównie na wstecznym.Wymieniłem poduszke po stronie kierowcy i zrobiło się gorzej,bo ta poduszka była naderwana i jakoś się układała z całkowicie rozwulkanizowaną po prawej stronie.W poduszkach nic sie nie kasuje i nie reguluje.najpierw sie troche rozrywa guma a potem jest coraz gorzej aż do całkowitego puszczenia gumy.Można jednak dostać same wkładki gumowe.mi udało sie dostać dobrą używke i dopiero po wymianie drugiej poduszki jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grz3chu Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Można jednak dostać same wkładki gumowe.mi udało sie dostać dobrą używke i dopiero po wymianie drugiej poduszki jest ok. wiem wiem, ogólnie ta przednia u mnie to sama guma, to nie jest poduszka taka jak lewa czy prawa. Koszt to ok 50 zł w firmie FOTA. No nic zmienie i zobacze jak wygląda nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Sama wymiana to ok 1 godz roboty chyba ze coś zapieczone.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 grz3chu to jest ta poduszka na tym zdjęciu co jest po środku silnika ? jak lukając pod maskę to jest między chłodnicą a silnikiem ? też mam naderwane i tą z lewej strony (patrząc od przodu ) i tą na środku , a wszystko przez to ze były dzwony i nie jest tak jak powinno być :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grz3chu Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 grz3chu to jest ta poduszka na tym zdjęciu co jest po środku silnika ? jak lukając pod maskę to jest między chłodnicą a silnikiem ? tak to ta miedzy chłodnicą a silnikiem. Tez Ci tak szarpie szczególnie na 2 i 3 podczas puszczania i dodawania gazu ? Mi szarpie strasznie, to samo przy hamowaniu silnikiem. Tylko wymiana, w moim przypadku tylko 5 dyszek u Ciebie ta lewa jest dużo drozza w IC cos ponad 200 zl chyba. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Koszt to ok 50 zł w firmie FOTA w www.tedgum.pl za tą samą dałem 35 zł + przesyłka w sumie 56 ale jak ktoś jest ze slaska to ma prawie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grz3chu Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Wracając do tej prawej poduchy to czy ktoś naprawiał ją samym wkładem ? Koszt w Tedgum to 98 zł a koszt całej to prawie 300. Jak to wygląda ? Czekając na ta przednią rozebrałem przód i teraz widać ze ta prawa też jest popękana jak bujam silnikiem i dosyć poważnie się kołysze więc pewnie i mnie tak jak sznurka nie ominie zmiana no chyba, że ta przednia tyle namieszała i jak jutro zmienie bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyfer Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Wracając do tej prawej poduchy to czy ktoś naprawiał ją samym wkładem ? Koszt w Tedgum to 98 zł a koszt całej to prawie 300. Jak to wygląda ? Czekając na ta przednią rozebrałem przód i teraz widać ze ta prawa też jest popękana jak bujam silnikiem i dosyć poważnie się kołysze więc pewnie i mnie tak jak sznurka nie ominie zmiana no chyba, że ta przednia tyle namieszała i jak jutro zmienie bedzie ok. JA skorzystałem ze samego wkładu i jak narazie (ok 8000km) wszystko dobrze. Jeszcze pozostałe poduszki muszę porobić, ale uważam że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noar Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam. Mam pytanie. Czy ktoś wymieniał prawą poduszkę silnika sam wkład GA16DE od strony rozrządu. Zamówiłem w tedgum wkład ale wydaje się za duży ok 5mm z tym ,że wydaję się że można zmniejszyć obwód tej poduszki ponieważ ma wycięcie ok 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi