Gość Wacław Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Jeszce raz witam. Tym razem mam pytanie jak sprawdzić czy działa alarmw Primce ( P12 2.2dti 2002 r.) Mam na szybie taki znaczek z orłem że samochód wyposażony jest w Nissanowski system NATS ale nie mogę za nic urchomić alarmu żeby sprawdzić czy on działa. W środku poprawnie miga mi kontrolka, nigdzie nie widać czujników ruchu, tak że zostając w środku i zamykając z pilota auto nic nie daje (alarm się nie włącza). Próbowałem nie domykać drzwi i zamykać auto też nic, probowałem go z buta w oponę też nic, próbowałem zamknąć za pomocą pilota i otworzyć go awaryjnie kluczykiem ale mam zaśniedziały zamek i nie da rady otworzyć . Może ktoś mi podpowie jak sprawdzić czy mam sprawny alarm - a może go wogóle nie mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Moze nie być alarmu tylko centralny zamek sterowany z pilota a NATS to immo a sprobuj wlaczyc pilotem i siedzac w środku po jakiejs 1 min zapalić samochod i wtedy jak jest alarm powinno wyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wacław Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Spróbowałem i nic nie wyje a samochód pali w najlepsze. Czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Nissanowski system NATS Nissan Anti Theft System - to tylko patent nissana powiązany z immobiliserem polegający na tym, że jak bandziorek wybije szybę w drzwiach to system zablokuje zamki w żeby nie można było od środka otworzyć - to niby takie utrudnienie na szybkie wejście do auta [ Dodano: Wto 29 Maj, 2007 10:37 ] A alarm jako taki to już inna bajka, aczkolwiek może być tego samego autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Nissanowski system NATS Nissan Anti Theft System - to tylko patent nissana powiązany z immobiliserem polegający na tym, że jak bandziorek wybije szybę w drzwiach to system zablokuje zamki w żeby nie można było od środka otworzyć - to niby takie utrudnienie na szybkie wejście do auta [ Dodano: Wto 29 Maj, 2007 10:37 ] A alarm jako taki to już inna bajka, aczkolwiek może być tego samego autora eeee NATS ma wiecej funkcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 eeee NATS ma wiecej funkcji... Pewnie tak, było dopisać Ja napisałem ogólne założenie systemu i chyba pierwszą główną funkcję i nawiązałem w wypowiedzi do immobilisera, który wiadomo do czego powinien służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike_bytom Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 hej mam problem z moim alarmem P12 2002r 2.2 Usterka polega na tym ze alarma zalacza sie co chwile w aucie na jakies 30 sekund , dzieje sie to tylko na parkingu w pracy.Gdziekolwiek indziej parkuje jest wszystko ok!Sprawdzalem nie raz czy szyby domkniete itp , nawet odlaczylem czujniki sensory ruchu w aucie zeby sprawdzic czy to cos da i nic to samo.Robile restem kompa(odlaczalem akum. na 20 godzin) tez nic.Niew wiem co moze miec wpływa na parkingu w pracy na moj alarm w primerce.Jakies sugestie. Moze jest za czuły moze mozna to jakos wyregulowac ? gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Moze gdzies pod ziemia jakies metro masz? I od drgan sie zalacza. W mojej primerce tez czasami potrafi sie ni z tego ni z owego zalaczyc ale wydaje mi sie, ze tylko w sytuacji gdy cos wprowadzi autko w drgania (np przejezdzajacy obok duzy samochod). A moze ma to jakis zwiazek z jakims nadajnikiem radiowym? W moim poprzednim samochodzie, gdy parkowalem pod palacem kultury to tez alarm glupial - z tym ze objawialo sie to tym, ze pilot przestawal dzialac i nie moglem zamknac czy otworzyc autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gondor Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 re: nike_bytom jeśli np. drzwi do budynku firmy są automatyczne to bardzo prawdopodobne że to wiązka z czujnika od tych drzwi indukuje Ci coś w układzie, zmieniają się potencjały i alarm myśli że ktoś coś grzebie i se wyje, parkuj dalej od tych drzwi, ewentualnie stacja benzynowa blisko, lub inny budynek z takimi drzwiami to się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike_bytom Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 no wlasnie nie ma zadnych drzwi metra itp parkowalem wczesniej i bylo ok od jakiegos tygodnia sie zaczelo.Napewno cos w tym jest :)Porostu zoastawiam autko otwarte haha bo ludzie w biurowcu dostaja do glowy z moim alarmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 witam czy w kazdej primerze z roku 2000 byl montowany alarm?? moze byc tak ze go u mnie nie ma?? poczytalem troche tutaj i pisalo o jakis krateczkach w slupkach ja ich nie widze (moze patrze nie w to miejsce) tez o jakims guziczku przy recznym u mnie jest tylko regulacja swiatel w tym miejscu, patrzylem tez w bagaznik tam gdzie jest lewarek troszke nizej jakies 7cm blizej lampy jest jakas czarna prostokatna skrzyneczka czy to jest syrenka?? jak ona wyglada wogole, autko mam od tygodnia jest sprowadzone z belgi gosc od ktorego je kupilem mowil ze posiada alarm ale ja w to watpie i tak przy okazji skad wziac service manual do tego modelu z tego rocznika ?? [ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 14:44 ] czy jest tu ktos obecny?? moze sie ktos wypowiedziec [ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 15:15 ] halo halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi