Gość Spulchniator Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Taka głupia sprawa, rano w trakcie dojazdu do pracy zaświeciła mi się lampka check-engine. Podjechałem do ASO bo miałem po drodze załatwić wizytę wracam do autka i lampka się nie świeci. Przejechałem 500m troche przygazowałem i znowu się świeci. Czy może ktoś ma pomysł co to jest? Czekam na tą 14 jak na zbawienie bo mnie martwi stan Klamerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Możliwe że jakieś brudne paliwo wlałeś, a kiedy wymieniałeś filtr paliwa czy nawet powietrz? i z tego powodu komputer może głupieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Filtr powietrza wymieniany z miesiac temu paliwa z tydzien temu ale dzis kurka tankowalem na Shellu... jezeli mi powiedza ze to paliwo to normalnie pojade opierdolic i z inspekcja [ Dodano: Pią 01 Cze, 2007 12:17 ] a jezeli obsluga stacji kropnelaby sie i zalala mi benzynka?? :zly: to ... gulp co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 jak by ci zalali benzynę to już by Ci samochód dawno stanął, możliwe że przepływomierz ci powoli się kończy, lub poprostu jakiś błąd do kompa się wtargnął. Pojedziesz do serwisu to ci wszystko posprawdzają i niezgodności poresetują i będzie OK. Daj znać co ci zdjagnozują Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Sprawa się wyjaśniła... konsola pokazala ze... nie dziala czujnik kontroli hamulców. Panowie zauwazyli takze ze padlo jedno swiatlo stopu. Wymienili swiatla i doszli do konkluzji ze jakis uklad nie zwieral. No i faktycznie, blad usuneli zarowki zmienili - ja pojezdzilem i poki co zadnego halo nie zaobserwowalem. Dzieki za pomoc, dzieki Bogu CE to nie tylko silnik :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaV Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Wymienili swiatla i doszli do konkluzji ze jakis uklad nie zwieral. No i faktycznie, blad usuneli zarowki zmienili A tak z ciekawości - ile zł skasowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 no ja u siebie mam coś podobnego, ale jeszcze nie wiem z czym to się wiązać może rano jak odpalam auto to się świeci lampka check-engine, ale poza tym, że się świeci to nic się nie dzieje -> czyt. nie ma żadnych niepokojących objawów lampka gaśnie po tym jak silnik długo sobie popracuje i jak już zgaśnie to tego samego dnia się już nie zapala, byłm w ASO na sprawdzaniu tego za pomocą kompa i nic nie wyszło wszystkie odczyty zgodne z normą, paliwo leje cały czas takie samo (ultimate lub verve) z resztą z tym to nie ma związku, bo już tankowałem filtr paliwa wyminiany niedawno ( niecały 1000km temu) ma ktoś jakieś pomysły może?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Oczywiście było to ASO więc kasa jak za zboże - 120 PLN za Consula, i 10/13/24 PLN za zepsute światła. Jak się dowiedziałem że na szczęście nic z silnikiem to bez szemrania zapłaciłem i nawet szczęśliwy wróciłem do domku ;-) KUI3A: gdzieś na forum czytałem, że koledze włączyła się kontrolka po grzebaniu przy desce rozdzielczej, może to to? [ Dodano: Sob 02 Cze, 2007 09:59 ] Consulta mialo byc wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 no coś tam było grzebane, ale czy ja wiem... najbardziej intryguje mnie fakt, że jak silnik dłuże pochodzi to ona gaśnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 a to już nie jest tak jak mówisz - u mnie nie ma różnicy jak samochód chodzi. Na luzie będzie prykał i prykał i nie zgaśnie. Kiedy wymieniałeś przepływomierz? Czasami przepływka nawala od syfu zassanego z ulicy (u mnie np. w filtrze powietrza mechanik znalazł... pogniecioną paczkę fajek :diabel2: ). Chociaż jak się zastanawiam to podłączenie pod kompa powinno ci pokazać czemu się świeci check. Sprawdzenie robiłeś w ASO czy w zwykłym serwisie? Z ASO jeżeli zapłacisz za usługę to jest ten plus że nie mogą cię puścić bez zdiagnozowania problemu tzn. nie ma akcji że oni nie wiedzą co się dzieje należy się 20 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 no robiłem to w aso, ale że tak powiem po przyjacielsku, więc diagnoza nie zostałą postawiona, ale i opłata nie została pobrana przepływki w ogóle nie wymieniałem, ale na kompie pokazuje,że wszystko z nią ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 może KUI3A źle się wyraził: Lampka się pali a błędu w kompie brak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 no w sumie to tak właśnie jest jak przedmówca sięwypowiedział :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 A masz może immobilizer albo jakies inne antykradziejskie ustrojstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 no chyba każda almenra ma immobiliser lub coś w podobie no i alaram mam też ale wszystko razem z autem kupiłem i do tej pory nie stwarzałożadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Każda Almera ma NATS. Znowu nie mogę cię odesłać dokładnie, ale gdzieś na forum czytałem, że immobilizer gdy się zepsuje to czasami stwarza bardzo "wesołe" efekty włącznie z gaszeniem auta i włączaniem lampek jak na choince - tobie gaśnie na luzie silnik jak pracuje czy także podczas jazdy? Rozumiem, że falowania obrotów nie zaobserwowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 objawów żadnych nie ma odczytów z kompa tak jak pisał albin też brak (tzn są takie jak w normie, nie widać żadnego błędu) a lampka gaśnie po tym jak silnik sobie dłużej popracuje, nie ma znaczenia czy na luzie czy też w czasie jazdy [ Dodano: Pon 04 Cze, 2007 11:09 ] jeszcze zaobserwowałem taką rzecz, że czasem licznik przebiegu dziennego mi się zeruje, albo pokazuje jakieś dziwne wartości, ale to 2 razy się zdarzyło i nie wiem od czego to zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi