Gość almera2003 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jadąc moją almą w momencie jak ostro dam w gaz i samochód ostro rwie do przodu to zostawiam za sobą chmure dymu (ciemnego). Czy to normalka przy przyspieszaniu czy powód do niepokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jak to diesel to jest to normalne Jak benzyniak to świadczy o spalaniu oleju (czyli oznaki zużycia silnika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 to dziwne bo moj po ostrym przycisnieciu nie zostawia dymu, no moze na poczatku mu sie beknie ale widac to tylko jak sie za nim jedzie. u kumpla w leonie TS, z wirusem @ 196KM widac mala chmurke i to tylko w poczatkowym okresie. a kolor dymu to czarny - w miare przystepny, chociaz moze swiadczyc i o smierci turbo, niebieski - olej i bialy jesli przedostaje sie woda z chlodnicy. ale jesli pojawia ci sie przy butowaniu i caly czas leci chmura to moze oznaczac koniec turbo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera2003 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 moja alma to 2,2 dci 136km Kopci tylko na poczatku jak dam po garach. Nie ma tego zjawiska że chmura idzie przez cały czas jak wciskam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flejka Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 A masz diesla czy benzynke? Chyba od tego trzeba zaczac? [ Dodano: Nie 03 Cze, 2007 16:43 ] W takim razie wszystko masz w porzo! Sorki za wczesniejsza odp> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 diesel tak ma to normalka :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera2003 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 ufff... Dzięki i pozdrawiam szanownych kolegów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Spróbuj wlać cośtakiego u mnie pomogło na dymienie KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gonzo Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Almery 2,2 DI Kupiłem ją z Niemiec od pierwszego właściciela 190.000 przebiegu do końca prowadzona książka serwisowa. Autko bardzo dobrze się sprawuje. Jednak jestem troszeczkę zaniepokojony jak depnę na maxsa w pedał gazu do podłogi to chmura czarno- siwa idzie przez cały czas jak wciskam . Dodam że autko nie kopci jak się mu nie wciska lub jak stoi na postoju z włączonym silnikiem. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy. Silniczek równiutko pracuje Spalanie paliwa w normie Oleju nie bierze ani grama Proszę o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeżeli nie bierze oleju i zużycie paliwa w normie to nie ma co się szczypać. Po prostu diesel-ek. Jak pada turbina to olej łyka strumieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Sie nie martw... ja jak w swojej depnę, to też troche ciemniej za autem sie robi :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 U mnie też jak "dołożę do pieca" to ciemnieje tło. Z tego co wiem to tak ma być Oliwy nie bierze, a inne kopcą bardziej niż mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi