Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

skrzywiona kierownica

Guest rychu25

Recommended Posts

Guest rychu25

napiszcie mi czy mozna samemu wyprostowac kierownice w p 10 z poducha. jest delikatnie skrzywiona i chcialbym ja wyprosrtowac domowym sposobem.

skrzywiła się po wypadku czy za dużo siły miałeś :-) ?

skrzywiła się po wypadku czy za dużo siły miałeś :-) ?

Niekoniecznie. U mnie też górna część się odchyliła lekko do tyłu. Tylko że ja mam dwuramienną.

Najprościej ją wymienić ale po co koszty generować. Może doczekała już swojego kresu staruszka i się materiał osłabił. Można próbować u jakiegoś zaprzyjaźnionego mechanika, żeby wyjął poduchę i wtedy coś prostować.

Guest rychu25

to nie to mialem na mysli to ze podczas jazdy na wprost delikatnie kirownica jest skierowana w prawa strone. podczas ustawiania geometri fachowiec na oko ustawil polozeni ekierownicy i teraz jest troche nie symetrycznie. a teraz sam musze ja ustawic w odpowiednim polozeniu tylko zastnawiam sie jak to zrobic zeby poducha nie wystrzelila. p10 z 1995r.

o nie to mialem na mysli to ze podczas jazdy na wprost delikatnie kirownica jest skierowana w prawa strone. podczas ustawiania geometri fachowiec na oko ustawil polozeni ekierownicy i teraz jest troche nie symetrycznie.

To co chcesz zrobić to się praktykowało np. w 126p

Podczas ustawiania geometrii ustawia się najpierw kierownicę na wprost, a następnie reguluje na drążkach. I w każdym pożądnym serwisie tak zrobią.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...