Guest Radzio Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Od jakiegoś czasu mam nieszczelny pewien wężyk, ale niestety nie mam pojęcia za co jest odpowiedzialny i czy ma jakieś większe znaczenie owa nieszczelność (zaznaczona czerwoną ramką). Proszę o jakieś informacje na ten temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matt28 Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Witam Jest to przewod odpowietrzajacy. Powinien byc szczelny. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radzio Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Witaj, a czy może mieć wpływ na dziurę w mocy silnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matt28 Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Czy dziura w mocy pojawila sie rownoczesnie z powstaniem otworu w wezyku? Moim zdaniem spadek mocy raczej nie powienien sie wiazac z tym defektem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radzio Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Tego właśnie nie wiem czy się pojawiła równocześnie, dlatego kombinuję sobie tak. :-) PS. Nieszczelny jest kołnierz, w który wchodzi wężyk do silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest johny_fellow Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 Radzio ten wężyk na pewno nie spowodował spadku mocy. Możesz go wymienić na nowy albo zastąpić małym filtrem na odmę i będzie OK. Ja założyłem taki filtr na to właśnie odpowietrzenie: http://www.toptuner.pl/go/_info/?id=257 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radzio Posted June 1, 2007 Share Posted June 1, 2007 OK, w takim razie nie mam się co przejmować tą nieszczelnością. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Bardzo prawdopodobne, że po uszczelnieniu tego połączenia, silnik będzie miał inne obroty biegu jałowego. Będzie wskazana korekta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 a czy może mieć wpływ na dziurę w mocy silnika? Tak może bo silnik zasysa lewe powietrze nie zmierzone przez przepływomierz i w efekcie masz uboższą mieszankę i mniejsza moc... Przy montarzu filtra na odmę należy zatkać obwód od strony kolektora ssącego, filterki jedynie montuje się na pokrywie zaworowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radzio Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Coobcio, dzięki za wyjaśnienie. Pocieszyłeś mnie tą infromacją, ponieważ walczę z mułem i może to jest jedna z przyczyn. Podobno mam jeszcze do czyszczenia przepustnicę. Niedługo planuję się za to wziąć. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts