Gość mk_83 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam! Od pewnego czasu zauważyłem, że gdy silnik pracuje już jakiś czas gorzej pracuje skrzynia biegów tzn. biegi wrzuca się z większym oporem, a szczególnie przy wstecznym nawet zgrzyta.. Nie wiem czy to wina sprzęgła czy coś się dzieje ze skrzynią biegów. przy zimnym nie ma takiego problemu. Jeśli ktoś może mi powiedzieć co jest nie tak byłbym wdzięczny! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Sprzęgło. Coś się z nim dzieje. Wsteczny nie jest synchronizowany, a więc zgrzyta. Może pomoże podciągnięcie, czyli zmniejszenie luzu na lince. Chociaż normą jest, że w miarę zużywania się tarczy, luz powinno się zwiększać. Może też z linką być coś nie tak, np. zaczęła pękać i się trochę wyciągnęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk_83 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 możliwe żeby tak się działo przez zjechane tarcze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Sprawdź ten luz na pedale lub lince przy skrzyni. Zajechana tarcza daje efekt ślizgającego się sprzęgła, a w końcu całkowity brak napędu. Jeśli regulacją linki nic nie wskórasz, to demontaż sprzęgła się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mk_83 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 ok, sprawdzę!! nie wiem czy wszystkie micry tak mają że sprzęgło już na samym początku chwyta???Nie zauważyłem żeby się ślizgało, ale tak jak mówię bardzo wcześnie łapie. mAmam nadzieję że wystarczy tylko kosmetyczna poprawa naciągu linki ;-) DZIĘKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.